Hírek Sport hirek Vincze Ottó: Meglepett, mennyi erdélyi csalódott az anyaországiakban

Vincze Ottó: Meglepett, mennyi erdélyi csalódott az anyaországiakban

Az egykori válogatott labdarúgó számára egyesek viselkedése elfogadhatatlan.

Nagyon sok erdélyi és határon túli magyar csalódott a magyarországi magyarokban, ezért változtatni kell az emberek mentalitásán, fogalmazott a Tessék kérem! nevű szatmárnémeti ingyenes közéleti havilapnak adott interjúban Vincze Ottó.

A most 46 esztendős egykori 11-szeres magyar válogatott labdarúgó elsősorban a Ferencváros 1995-ös Bajnokok Ligája-szerepléséről beszélgetett Simon Levente újságíróval, de természetesen nem mehettek el szó nélkül a svájci Sionban, a spanyol Barcelonában, valamint a német Mannheimban és Cottbusban is megfordult egykori kiváló labdarúgó erdélyi kapcsolatai mellett sem.

Mint kiderült, Teremi László, aki korábban a Szatmárnémeti VSK kézilabda-csapatának kapusa volt, Vincze unokaöccse. A Fradi, a Vasas, a Zalaegerszeg és a Győr egykori játékosa arról is nyíltan beszélt, milyen benyomások érték eddigi erdélyi látogatásai alkalmával.

„Azon nem lepődtem meg, hogy mennyi a fradista ott is (Erdélyben, szerk.), hiszen ez mindenhol így van, ahol magyar emberek élnek, néhány mesterséges vonal nem változtat ezen. Azon már sokkal inkább (meglepődött, szerk.), hogy mennyi határon túlra került ember csalódott az anyaországi magyarokban”, mondta az apai nagyapja révén felvidéki gyökerekkel is rendelkező Vincze. „Egyes itthoniak viselkedése számomra elfogadhatatlan. Nekünk az a feladatunk, hogy közösséget építsünk és ha kell, megértessük, hogy egy határ miatt egy magyar ember még nem lesz másodrendű. Ezért kell változtatnunk a mentalitáson, ezért nagyon fontos a fiatalok nevelése. Meg kell tanítani, hogy merjenek nagyok lenni”, véli a Grasshoppers ellenében szerzett duplájával legendássá vált középpályás.

Különösen érdekes gondolok ezek így, a román nemzeti ünnep környékén.

Forrás: sporthataroknelkul.hu