Hírek Amerikai hirek Választási csalások: könyvtárnyi esetről beszéltek, Sorost is emlegették Trump jogászai

Választási csalások: könyvtárnyi esetről beszéltek, Sorost is emlegették Trump jogászai

A Demokrata Párt tömeges választási csalást szervezett az Egyesült Államokban Trump jogászcsapata szerint, amelynek vezetői egy órán át ismertették bizonyítékaikat csütörtökön. Rudy Giulianiék szerint, ha az érvénytelen szavazatokat valóban érvénytelenítik, akkor Donald Trump nyerte a választásokat.

Majd’ egy órás sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Donald Trump amerikai elnök jogászcsapatának vezetője, Rudy Giuliani, aki egyben New York-i egykori legendás polgármestere; és Sidney Powell, aki tíz évig volt szövetségi ügyész, majd magasrangú személyiségek ügyvédje. 

Giulianiék a republikánusok választási csalásokra vonatkozó bizonyítékait ismertették államonként, majd a Dominion és a Smartmatic végek USA-szerte használt választási szoftvereinek manipulációs lehetőségeiről értekeztek. 

A lényeg, hogy Giulianiék szerint Donald Trump elsöprő győzelemmel nyerte a választást, és nagy valószínűséggel kétszer annyi érvénytelen szavazatra bukkantak, mint amennyi szükséges lenne Trump győzelméhez. A jogász általánosságban is beszélt a feltételezett csalásokról és konkrét eseteket is ismertetett, hangsúlyozva, hogy számos pert indítanak és rengeteg eskü alatt tett vallomásuk van minderről. 

A csalások központja – tette hozzá a demokraták által vezetett városok voltak, mint Philadelphia – ahol a csalások irataival meg lehetne tölteni egy könyvtárat –, s Detroit. Az ilyen városokban ugyanis – emlékeztetett Giuliani – a demokraták irányítják a választások lebonyolításáért felelős választási bizottságokat, valamint az igazságszolgáltatást is, így minden a rendelkezésükre áll.

Pennsylvania

Pennsylvaniában a két nagyváros, Pittsburgh, Philadelphia volt a csalások központja – mondta Giuliani. A tagállamban kettős mércét alkalmaztak a szavazókkal szemben, a rosszul kitöltött, de Trumpra leadott szavazatokat ugyanis a törvénynek megfelelően érvénytelennek nyilvánították, ám ha azokon Biden neve szerepelt, felhívták az érintettet, és törvényellenesen engedélyezték, hogy kijavítsa a szavazólapot. Ezt hívják „vote curing”-nak. 

Pittsburghben Giulianiék szerint 15 ezer esetben történt meg, hogy valaki elment szavazni, de kiderült, hogy már „szavazott”. A jogász feltette a kérdést: vajon ennyi embernek rossz a memóriája arrafelé? Ami valójában történhetett az az, hogy előre kiírtak egy csomó szavazatot olyanokra, akik nem regisztráltak. Ha mégis megjelent szavazáskor, adtak neki egy „átmeneti szavazólapot” („provisional ballott”). 

Ezek a csalások valószínűsítő körülményei, a valód bizonyítékokat pedig a tanúskodók fogják szolgáltatni – ígéri Giuliani. 

Hozzátette: Philadelphiában hatvan megfigyelőt nem engedtek elég közel a számláláshoz, sőt kifejezetten távol tartották tőle őket saját bevallásuk szerint, lökdösték és inszinuálták, fizikailag bántalmazták őket. Ha nem mondanak igazat, hamis tanúzásért elítélhetik őket. Márpedig ezek az emberek Giuliani szerint eskü alatt vallották, hogy nem engedték őket végezni a megfigyelői munkájukat. Gyakran – tette hozzá Trump jogásza – még a demokrata megfigyelőket sem engedték oda, félve, hogy vannak becsületes demokraták is. 

Mint mondta: rengeteg affidavitjuk – eskü alatt tett írásbeli vallomásuk – van a konkrét csalásokról, mint bizonyíték, de nem adhatja ki a neveket, mert az érintetteket megfenyegetnék és akár a munkájukat is elvesztenék. 
Mindent egybevetve Pennsylvaniát 300 ezer szavazattal nyerné Trump – mondta Giuliani. 

Michigan

Michigan 300 ezer érvénytelen szavazatot tudnak felmutatni, amelyek érvénytelenítésével Trump nyerné a michigani elektori voksokat – jelentette ki Giuliani.

Mint a volt New York-i polgármester kifejtette: egy michigani asszony, aki évtizedek óta Detroit városának dolgozik, a választások alatt azt az utasítást kapta a főnökétől, közvetve a választási bizottságtól, hogy a november 3. után érkezett távszavazatok (absentee ballotts) egy csomagját dátumozza vissza. Sőt, az egész csapatot erre utasították. Úgyszintén utasították őket, hogy ne kérjenek fotós igazolványt senkitől, aki szavaz. A tanúk szerint márpedig sok olyan ember elment szavazni, aki korábban már élt a távszavazás lehetőségével. A távszavazatokon nem szabadott megnézni az aláírásokat. „Sokezer ilyenünk van”, és eskü alatt aláírták ezeket a vallomásokat – hangsúlyozta Giuliani. 

Trump jogásza azt is elmondta, hogy hajnali négykor miként érkezett meg hirtelen rengeteg szavazat a számlálóközpontba, amit kivétel nélkül mind Bidenre „adtak le”. Ezen szavazatok két borítékja közül az egyiken semmi nem volt feltüntetve, mert – állítólag – nagyon gyorsan kreálták őket, 60 és 100 ezer közi példányban. Egyes vallomások szerint ezek közül sokat háromszor számoltak meg. 

Wisconsin, Georgia, Arizona, Új-Mexikó, Virginia

Wisconsinban személyesen kell igényelni a távszavazás lehetőségét, de mégis találtak a városias megyékben nagyjából százezer olyan távszavazatot, melyeket nem igényeltek, azaz érvénytlenek. S ez nem a republikánus vidéken, hanem az inkább kiegyenlített vagy épp demokrata városi megyékben. Így Trump nyerne.

Georgia fővárosában, Atlanta városában a republikánus szavazatszámlálóknak nem engedték, hogy figyelemmel kísérjék a távszavazatok számlálását. Sok volt a kétszer szavazó, sok volt a Georgián kívüli szavazó, és arra is konkrét bizonyíték van, hogy egyeseket arra kényszerítettek, hogy változtassák meg szavazatukat a demokraták javára – fejtette ki Giuliani

Arizonában még gyűjtik a szavazatokat, viszont Giuliani bejelentése szerint még Új-Mexikóból és Virginiából is jelentős csalásokat jelentettek nekik.  

Mindenesetre hat államban annyi „bizonyíthatóan illegális szavazatot” lehet összeszámolni, ami megváltoztatja a választások eredményét – állítja Rudy Giuliani. 

Túlszavazás

Előfordult a „túlszavazás” is, azaz hogy a regisztrált szavazóknak több, mint 100 százaléka – egy esetben a 200 százaléka – szavazott – ami egyértelműen választási csalásra utal, hisz ehhez az szükséges, hogy a regisztráltak egy része kétszer szavazzon, illetve hogy választásra nem jogosultak is urnához járuljanak. Sőt – tette hozzá Giuliani – többnyire eddig az is a csalás gyanúját vetette fel, ha egy államban a regisztrált szavazók 80 százalékánál többen mentek el szavazni, minthogy az is kiugróan magas választási részvételt jelent. Michiganban, főleg Detroitban kiugróan magas volt a „túlszavazás” aránya Giulianiék szerint, mivel valamiképp egyes körzetekben a regisztrált szavazók három-négyszerese járult az urnákhoz. 

A jogászcsapat vezetője feltette azt a kérdést is: vajon mind a hat állam demokrata vezetőinek hirtelen, egymástól függetlenül ugyanazok az ötleteik jutottak eszükbe, hogy megkönnyítsék a szavazást és csaljanak? Teljesen véletlenül történt ugyanaz Philadelphiában, Pittsburghben, Milwaukee-ban, Detroitban, Las Vegasban, Phoenixben és Atlantában? Vagy életszerűbb a következtetés, hogy ez egy előre kitervelt, összehangolt akció volt? Giuliani hozzátette: mindezen problémákra már rég felhívták a figyelmet a választási szakértők is. 

A Dominion és Soros

Giuliani munkatársnője, Sidney Powell azonban ennél durvább dolgokat mondott: mint kifejtette, a számos tagállamban használt Dominion választási rendszert használta egy magasrangú tanú szerint Hugo Chávez, amikor elvileg már nem indulhatott volna újra a választásokon, hogy az ezen szabályozásról szóló népszavazás eredményét bebiztosítsa. Eme tanú részletes vallomást tett arról, hogy miként is működött a rendszer – és szerinte ugyanazt a technikát használták most, az elnökválasztások éjszakáján is. A folyamat szempontjából központi fontosságú, hogy a szoftver algoritmusa engedi a szavazatok átállítását. 

Számos szakértő nyilatkozott Trump jogászcsapatának állításuk szerint úgy, hogy a rendszer könnyen manipulálható, és lehetséges, hogy már évek óta manipulálják is ezeket, idén is csak azért derülhetett ki a turpisság, mert Trump oly sok szavazatott kapott a billegő államokban, hogy után kellett tölteni a rendszert, s egyes tanúk azt állítják, látták is az utántöltést. A program működéséről a neten is található leírás, a gépek könnyen manipulálhatóak – hangzott el, hozzátéve: számos önkormányzat jóhiszeműen használja a rendszert, mások azonban nem valószínű. 

Sidney Powell hozzátette: a kanadai székhelyű Dominion torontói irodája közös egy Soros-szervezettel, s a Dominion egyik vezetője, Lord Malloch Brown pedig Soros György közeli munkatársa már régóta Nagy-Britanniában. De a Dominionnal a Clinton-alapítvánnyal is szoros a kapcsolata – tette hozzá. 

Említést tettek a Dominion egyik vezetőjéről, Eric Coomerről is, akinek Facebook-oldala tele van Antifa-anyagokkal.
A Smartmatic vállalatról, melynek szoftverét úgyszintén sokfelé használják, elmondta: az ugyancsak szoros kapcsolatot ápolt Hugo Chávez venezuelai kormányával. Ez komoly nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel. 

A sajtótájékoztatón elhangzott: nem adják el a harcot, nem hagyják magukat eltéríteni a céljuktól, és végigviszik a feltételezett választási csalásokkal kapcsolatos pereket. 

Trumpék pereskednek

A The Wall Street Journal csütörtökön számolt be, miszerint Donald Trump jogászai több államban is pereket indítottak. A jogászcsapat azon dolgozik, hogy leállítsák a választási eredmények hivatalossá tételét. Donald Trump csapatát az elnök személyes ügyvédje, New York korábbi polgármestere, Rudy Giuliani vezeti, és Pennsylvania, Georgia és Nevada államban további bírósági felülvizsgálatokat kezdeményeznek. Bizonyos esetekben egész megyék vagy államok eredményeinek érvénytelenítését szeretnék elérni. Szerdán Trump kampánya 3 millió dollárt utalt Wisconsinba egy részleges újraszámolás finanszírozására. Csütörtökön ugyanakkor Donald Trump visszavonta egyik keresetét Michigan államban.

Georgia várhatóan csütörtök délben teszi közzé az újraszámlálás eredményeit, ahol Joe Biden több mint 12 700 szavazattal vezet. Ezt Trump csapata nem tartja érvényesnek, hisz az igazolatlan szavazatokat is újraszámolják. Michigannek hétfőig kell hivatalossá tenni az eredményeket, csakúgy, mint Pennsylvaniának, ahol Rudy Giuliani a hét elején jelent meg a bíróságon, hogy a szavazatszámlálás igazolásának blokkolását kezdeményezze. Nevada kedden fogja hivatalossá tenni az eredményeket.

„Nincs bizonyíték a széles körű csalásokra, és Donald Trump számos jogi képviselője fejezte ki bíráknak azt, hogy ők sem hiszik, hogy ilyen csalás történt volna” – közölte csütörtök reggel a  Wall Street Journal. Ezzel szemben Rudy Giuliani mai sajtótájékoztatóján ennek ellenkezője hangzott el. 

Az elnök ügyvédje azt mondta, hogy Georgia, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Nevada és Arizona államaiban, a jogi csapat „a választások megfordításához szükséges szavazatok több mint kétszeresét találta meg bizonyíthatóan, illegális szavazólapok formájában”

Forrás: Mandiner.hu / Wall Street Journal, Daily Wire, Newsmax