Hírek Morzsák „Új oldalát fedezem fel hazámnak” – Csíksomlyóra tart Molnár Levente operaénekes

„Új oldalát fedezem fel hazámnak” – Csíksomlyóra tart Molnár Levente operaénekes

Nagyváradról hétfőn indult útnak Molnár Levente operaénekes, aki a Mária-úton haladva gyalogosan zarándokol Mária lábához, Csíksomlyóra, a jövő szombati búcsús szentmisére.

„Életemben nem gyalogoltam ennyit egyszerre, saját határaimat feszegetem. Mindenem fáj, de kárpótol a rengeteg csodálatos, valóban nem mindennapi élmény. Gyönyörű helyeken járunk, és gyönyörű lelkekkel találkozunk. Egy új oldalát fedezem fel hazámnak”

– írta Facebook-oldalán a gyergyóremetei születésű Molnár Levente, miután megtette az első 30 kilométert.

Egyik kedves színpadi figuráját, Bánk bánt is “magával viszi”, szellemiségében és zenéjében egyaránt, ennek jegyében időnként dalra fakad bizonyos helyszíneken.

Ma reggel Kárásztelekről indult útnak, akkor beszélt hallgatóinknak is a zarándoklatról. Mint kiderült, az „Isten áldja meg a magyart, / Tartson neve, mig a föld tart. / Paradicsom hazájában / Éljen, mint hal a Dunában” kezdetű imát szokta elénekelni, ha éppen úgy alakul.

Az igazság az, hogy nehéz énekelni, miközben az ember ilyen hatalmasokat gyalogol, de közben tudom azt, hogy a mosoly is sokat segít: mosolyogva járom ezt a nehéz utat, és mosolygok azon is, hogy mire vállalkoztam. Élvezem az utat, és egy szent célt viszek egészen Csíksomlyóig. Tele vagyok imaszalagokkal, jókívánságokkal, folyamatosan érkeznek az imakérések. Mindenkinek ajánlom, hogy tegye magát próbára ily módon, hittel tele, egyszerűen szeretettől vezérelve és mosollyal az arcán.

Forrás: kolozsvariradio.ro