Hírek Magyarországi hírek Új, magyar közösségi oldal indult, a Hundub

Új, magyar közösségi oldal indult, a Hundub

Az IWIW és a MyVip után új, cenzúra mentes közösségi oldala indult Magyarországnak, a Hundub – írja a Tech-Világ.

A készítőknek elegük lett a Facebook egyoldalú politikájából, miszerint tiltja és cenzúrázza a neki nem tetsző tartalmakat, ezért elindították a Hundub-ot.

A magyar közösségi oldal a napokban indult útjára, de máris több ezer felhasználóval rendelkezik.

A cég az Azonnalinak számolt be az indulásról.

Milyen a Hundub?

A fejlesztőknek nem volt nehéz dolguk. Tulajdonképpen lemásolták a Facebook régi kinézetét. De nem csak külsőre, tevékenységi köreiben is igen hasonló az amerikai közösségi oldalhoz.

A saját személyes profil mellett, ismerősökkel lehet beszélni, fotókat, videókat lehet feltölteni, valamint eseményeket létrehozni.

A Hundub közösségi oldalon viszont újdonságnak számít a nyereményjáték.

A leírás szerint közösségi cselekvésekkel lehet pontokat gyűjteni. Egy kedvelés egy pont, egy komment két pont, egy poszt három pont, stb. A gyűjtött pontokkal részt lehet venni a közösségi oldal nyereményjátékában.

Ez a látvány fogadja az oldalra látogató érdeklődőket

A másik eltérés a Facebookhoz képest, hogy ez a közösségi oldal blog felületet is kínál a felhasználóknak. Cikkeket írhatunk, oszthatunk meg másokkal.

A közösségi oldalnak 3 alapítója van, a névválasztás pedig a Hungarian (Magyari) és a Dob (felírat) szóból származik.

Az ötletgazdák évekig működtetek egy próba közösségi oldalt, aminek sok pozitív visszajelzése volt. Ezért döntöttek amellett, hogy a nagyközönség elé viszik azt.

A készítők szerint az elsődleges célcsoport a Nagy-Magyarország területén élő emberek.

Frissen induló vállalkozásként üzleti modelljük még nem teljesen kiforrott. Az ötletek folyamatosan megvalósításra kerülnek. Egyelőre még nem szeretnék fizetőssé tenni a Hundub-ot, ezért először saját tőkéjükből működtetik, majd később tértiének át a reklámokból történő finanszírozásra.

A Hundub egyik legfontosabb újdonsága a közösségi oldalakhoz képest, hogy cenzúramentes. Elsősorban a szólásszabadság biztosítására törekednek, tehát itt mindenki megoszthatja szabadon a véleményét. Hangsúlyozzák, hogy politikai véleménykülönbségek miatt nem fognak senkit letiltani és törölni.

Azért itt sem szabad mindent. Tiltott önkényuralmi jelképek vagy állatkínzásért tiltás jár.

Összegzés

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Facebook Amerikában perekkel néz szembe a monopol helyzete és tisztességtelen piaci magatartása végett. Reméljük az új, magyar közösségi oldal szép sikereket fog elérni a közösségi oldalak egyoldalú piacán.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Forrás: Magyar Nemzet