Hírek Amerikai hirek Trump visszatér

Trump visszatér

A volt elnöknek a hónap végén lesz az első nyilvános szereplése a felmentése után.

Donald Trump február 28-án részt fog venni a Conservative Political Action Conference nevű konferencián – tudta meg a Fox News. Az üzletemberből lett politikusnak hosszú idő után ez lesz az első nyilvános szereplése.

Make America Great Again – Again!

A volt amerikai elnök a Republikánus Párt és a konzervatív mozgalom jövőjéről fog beszédet tartani. Emellett a beszédét ismerő források szerint szóba fog kerülni Joe Biden „katasztrofális amnesztia- és határpolitikája” is.

Trump relatíve csendes volt, amióta a legtöbb közösségi médium letiltotta őt a január 6-i kapitóliumi tüntetéseket követően.  Egy múlt heti közleményében azonban azt nyilatkozta:

A történelmi, hazafias és gyönyörű mozgalmunk, hogy újra naggyá tegyük Amerikát még csak most kezdődött”

Hozzátette továbbá: „annyi megosztani valóm van Önökkel a következő hónapokban és alig várom, hogy folytassuk a hihetetlen utunkat. Még sosem volt korábban semmi hasonló!”.

Pence távol marad

A volt alelnök, Mike Pence azonban nem fogadta el idén a konzervatív konferencia meghívását. A Fox News forrásai szerint Pence szándékosan visszahúzódik mostanában a közélettől, jelenleg a családjára és különféle alapítványokra koncentrál. Ugyan ez is úgy tűnik, mintha egy újabb törésvonal lenne a republikánus pártelit és Trump között, a volt alelnök titkára azt nyilatkozta: Pence és Trump még mindig kapcsolatban állnak és beszélnek.

Kép forrása: AFP, Nicholas Kamm

Forrás: Mandiner.hu