Hírek Amerikai hirek Trump leköszönése óta csak növelte politikai táborát

Trump leköszönése óta csak növelte politikai táborát

Nagy a szakadék Washington és az ország többi része között

A Politico híroldal riportere, Tara Palmeri szerint Donald Trump volt elnök leköszönése óta nemhogy nem vesztett támogatókat, de növelnie is sikerült politikai befolyását, ugyanakkor komoly törést lát a főváros és az ország többi része között. Palmeri tapasztalata ellentmond sok más főáramú médiaorgánum által képviselt narratívának

“Az emberek semmi Trump elleni dolgot nem akarnak hallani. Valójában minél kevesebbet szerepel a médiában, annál inkább egyfajta mártírrá válik”

– nyilatkozta a riporter az MSNBC-nek.

Jelenleg a volt republikánus elnök mellett “kereszteshadjáratot” folytatnak Wyomingban, ahol Trump “jóval népszerűbb”, mint az állam vezető republikánus kongresszusi képviselője, Liz Cheney, tette hozzá Palmer.

A riporter Cheney Trump ellenes alkotmányos vádeljárást (impeachmentet) támogató szavazatáról kérdezte a helyieket, de saját bevallása szerint senkit nem talált, aki védelmébe vette volna a képviselőt. 

“Nem csengett jól a neve, tekintve, hogy Cheney…  Egyszer kimondtam a nevét egy üzletben, és valaki fenyegetően kiabálni kezdett.”

Palmer hozzátette, úgy látja, hogy széleskörű konszenzus van arról, hogy amikor Cheney az impeachmentre szavazott, “nem képviselte Wyomingot, ezért mennie kell”.

A riporter világos szakadékot írt le aközött ahogy Washington D.C.-ben és ahogy Cheyenne-ben látják az igazságot. A helyiek nem viselnek maszkot, nem bíztak a koronavírus-vakcinákban, úgy vélik a járvány halálozási számát “eltúlozták”, nem hiszik, hogy a 2020-as elnökválasztás legitim módon zajlott, és meg vannak győződve róla, hogy a január 6-ai capitoliumi ostromot az Antifa szervezte meg.  “Utálom, hogy ilyen bizalmatlanok. Teljesen más világ ez, de ez a helyzet és nem hiszem, hogy figyelmen kívül hagyhatjuk. Örülök, hogy kimentem, és láttam.”

Hozzátette: Wyomingban sokan nem is igazán republikánusok, hanem Trump-támogatók.

“Ez van…Úgy vélem a bázisa egyre erősödik, és az impeachment csak még befolyásosabbá tenné”

Forrás: Hetek / vadhajtasok.hu