Hírek Amerikai hirek Trump közölte, hogy jól van

Trump közölte, hogy jól van

Egyúttal méltatta a Walter Reed kórházban dolgozó orvosokat és ápolókat.

A koronavírus-fertőzés miatt elővigyázatosságból kórházba vonult Donald Trump amerikai elnök a Twitteren közölte, hogy jól van, egyúttal méltatta a Walter Reed kórházban dolgozó orvosokat és ápolókat.

„A doktorok, a nővérek és mindenki a Walter Reed Egészségügyi Központban és a hozzájuk csatlakozó többiek a hasonlóan hihetetlenül nagyszerű intézményekben, mind fantasztikusak. Hatalmas haladást értünk el az elmúlt hat hónapban ez ellen a ragály ellen. Nekik hála jól vagyok!”

– áll az üzenetben.   

Ahogy azt már megírtuk,  nem sokkal korábban sajtótájékoztatót tartott Trump orvosa, aki következetesen tartotta magát ahhoz, hogy az elnök nagyon jól van, egy másik orvos pedig arról számolt be, hogy azt mondta nekik, úgy érzi, akár most is kisétálhatna a kórházból. Sean P. Conley az újságíróknak azt mondta, hogy Trump nem kap oxigént, és nincs légzési nehézsége.

Egyesek szerint mégsincs jól

Több forrás azonban néhány hírügynökségnek megerősítette, hogy pénteken, a kórházba indulás előtt az elnöknek légzési nehézségei voltak, és a Fehér Házban kapott oxigént. Ezt Conley nem volt hajlandó megerősíteni, ám később pontosítani kényszerült nyilatkozatát, mert a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy 72 óra telt el azóta, hogy az elnöknél diganosztizálták a vírust, miközben az elnök helyi idő szerint csütörtök éjjel tudatta, hogy pozitív lett a tesztje. Conley később közölte, úgy értette, hogy ez a harmadik nap a diagnózis felállítása óta.   

A 74 éves elnököt pénteken szállították kórházba elővigyázatosságból, miután csütörtök éjjel bejelentette, hogy feleségének és neki pozitív lett a teszteredménye.

Forrás: mandiner.hu