Hírek Amerikai hirek Trump arra készül, hogy ellopja a Show-t Joe Bidentől

Trump arra készül, hogy ellopja a Show-t Joe Bidentől

Noha Donald Trump nyilvánosan még az idei elnökválasztás során felmerült csalásokkal és szabályszegésekkel van elfoglalva, egyre több amerikai médium számolt be arról, hogy a hivatalban lévő amerikai elnök zárt ajtók mögött már 2024-re készül. – Még nem akarok 2024-ről beszélni – mondta az elnök múlt héten a hálaadás alkalmával tartott sajtótájékoztatóján az újságíróknak, azonban egyre több jel utal arra, hogy bár Joe Biden demokrata politikus győzelmét továbbra sem hajlandó hivatalosan elismerni, Trump már tudomásul vette, hogy január 20-án át kell adnia riválisának a Fehér Házat.

A Fox News amerikai hírcsatorna tegnap arról írt: az elnök tanácsadói már nyílt titokként kezelik Trump indulását a következő elnökválasztáson, az amerikai elnök ráadásul nem mulasztja el azt sem, hogy ismét borsot törjön Biden orra alá. A hírcsatorna fehér házi tudósítója, John Roberts szerint ugyanis nagy a valószínűsége, hogy Trump „ellopja a show”-t a megválasztott demokrata elnöktől, és beiktatása előttre vagy éppen azzal egy időben készül bejelenteni további elnöki ambícióit.

Marco Rubio floridai republikánus szenátor ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: ha Trump valóban indul, akkor a republikánus előválasztáson minden bizonnyal ő kerekedik majd felül, és ő lesz a párt elnökjelöltje. – Trump emberek millióit motiválta, hogy először szavazzanak republikánusokra, minden esélye megvan tehát, hogy másodszorra is a Fehér Házba kerüljön – fogalmazott a kubai származású politikus. Rubio egyébként azon republikánus politikusok közé tartozik, akik várhatóan fontolóra veszik az elnökválasztáson való indulást – Mike Pence jelenlegi alelnökkel együtt.

Alex Conant republikánus stratéga szerint amennyiben Trump valóban bejelenti, hogy újraindul az elnökségért, az alapjaiban meghatározná a Fehér Házért folyó verseny dinamikáját. Az elemző szerint így szinte kizárt, hogy nyílt verseny alakulna ki a párton belül, ugyanis senki sem akarna Trump első kihívója lenni.

Közben a minap Arizonában és Wisconsinban is hitelesítették Biden győzelmét. Trump két wisconsini körzetben követelte a szavazatok újraszámlálását választási szabálytalanságokra hivatkozva. Ez megtörtént, de a hivatalos eredmények szerint Biden így is nyert. Az elnök azonban ebbe nem nyugszik bele: kampánycsapata tegnap tudatta, hogy keresetet nyújtottak be a wisconsini legfelsőbb bíróságon, amelyben vitatják a választás eredményét.

Azt állítják: egyértelmű bizonyítékaik vannak, hogy négyrendbeli választási szabálytalanság történt, érvelésük szerint ugyanis 221 323 levélszavazatot szabálytalanul töltöttek ki.

Forrás: Magyar Nemzet