Hírek Amerikai hirek Trump: akkor engedem Bident a Fehér Házba, ha bizonyítja, hogy szavazatait legálisan szerezte

Trump: akkor engedem Bident a Fehér Házba, ha bizonyítja, hogy szavazatait legálisan szerezte

Ismét Trump van nyeregben, miután fontos helyeken sikerült bizonyítani több tízezer szavazat elcsalását. Egyre több esély van arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság érvényteleníteni fogja több tagállamban is a szavazás eredményét.

Donald Trump amerikai elnök figyelmeztette a média által győztesnek kikiáltott Joe Bident, hogy amennyiben nem bizonyítja be, hogy több százezer vitatott szavazatát legitim módon szerezte, abban az esetben nem fogja átadni a hatalmat.Biden csak akkor léphet a Fehér Házba elnökként, ha bizonyítani tudja, hogy a nevetséges „80 millió szavazatát” nem csalással vagy ilegálisan szerezte

– írta az elnök Twitteren.

Trump múlt héten egyébként már hajlott arra, hogy engedélyezze a staféta átadási procedúrájának megkezdését, azonban már akkor is figyelmeztetett rá, hogy a bíróság fogja kimondani a végső szót.

A harcának azonban új erőt adott, hogy rengeteg újabb bizonyíték került elő, amikkel Trump akár összeszedhetett elég csalásra utaló bizonyítékot, hogy a Legfelsőbb Bíróság érvénytelenítse a demokraták által elcsalt államban a szavazási eredményt.

Így a vitatott elektori szavazatokat senki sem kapná meg, és se Trumpnak se Bidennek nem lenne meg a szükséges 270 elektori szavazat. Erre egyébként már többször volt példa az Egyesült Államok történetében, ilyenkor a kongresszusnak kel dönteni a kérdésben.

Hogy mi lesz a lassan egy hónapja húzódó dráma vége, az szerencsére nemsokára valószínűleg kiderül, hiszen a pennsylvaniai bíróság elutasította Trumpék beadványát, így az elnök végre benyújthatja a Legfelsőbb Bíróság az ügyet, ahol viszont már 6:3 arányban republikánusok ülnek.

Forrás: 888.hu