Hírek Sport hirek Továbbjutott a Ferencváros a Bajnokok Ligájában

Továbbjutott a Ferencváros a Bajnokok Ligájában

A magyar bajnok Ferencváros idegenben 2–1-re nyerni tudott a Celtic otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában!

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
CELTIC (skót)–FERENCVÁROS 1–2 (0–1)
Glasgow, Celtic Park,zárt kapuk mögött.  V: Lindhout (holland)
CELTIC: Barkasz – Elhamed (J. Frimpong, 78.), Jullien, Ajer, G. Taylor – S. Brown, C. McGregor – Forrest (Ajeti, 78.), Christie, M. Elyounoussi – Ntcham. Vezetőedző: Neil Lennon
FTC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Sigér Haratin, Somália – Nguen (Skavrka, 80.), Isael (F. Boli, 71.), Uzuni (Dvali, 86.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Christie (53.) ill. Sigér (7.), Nguen (75.)

Skóciában szinte bármikor eleredhet az eső. A Ferencváros játékosai a Glasgow-ban töltött másfél nap alatt megtapasztalhatták, egyik pillanatban süthet a nap, a másikban már csapkodnak a vízcseppek a nyakukba. Szerda este is hol eleredt, hol elállt az eső, de hogy a Celtic játékosai hozzá vannak szokva a csúszós talajhoz – és alighanem kedvelik is – mi sem bizonyította jobban, minthogy a pályamunkások ennek ellenére alaposan fellocsolták a pályát. A skót bajnok a mai napig a klasszikus brit stílusjegyeket hordozza magán (felívelések, szélről beívelt labdák, és párharcerős játékosok), ennek pedig kedvez a nedves fű.

Nos, Sigér Dávid sem bánta, hogy fellocsolták a gyepet.

Hét perc sem telt el a találkozóból, amikor a középpályás kapura fordult, majd távolról csodálatos mozdulattal lőtte ki az alsó sarkot. A skótok agresszív kezdésre, hazai rohamokra készültek, ehhez képest a Ferencváros nagyszerűen indította a találkozót, nem csak a vezetést szerezte meg, hanem magabiztosan és bátran is futballozott.

Az, hogy a félidő második felében jobbára a Fradi térfelén zajlott a játék, egyáltalán nem volt meglepő, a Celtic próbálta felpörgetni a ritmust, hogy még a szünet előtt egyenlítsen, igazán komoly lehetőségig azonban mindössze egyszer jutott el. Szerencsére a Celtic támadójátékán érződött az előző idényben gólkirályi címet szerző, az Aston Villa által is csábított Odsonne Édouard hiánya, aki combsérülése miatt az utolsó pillanatban mondta le a játékot.

A Ferencváros állta a sarat, még a legelöl futballozó Isael is többször besegített a védekezésbe, a pálya belsején pedig három védekező típusú középpályás tartóztatta fel a meglóduló skótokat, Sigér Dávid, Ihor Haratin és Somália is extra munkát végzett. El is kellett a segítség, hiszen a Celtic nagyon ment előre, a magyar bajnok örülhetett, hogy a szünetben fújhattak egyet.

Amitől a leginkább tartottunk, az be is következett, nyolc perc sem telt el a második félidőből, a Celtic máris egyenlített. Sőt, nem sokkal később Olivier Ntcham révén a felső lécet is telibe találta a hazai csapat, majd Dibusz Dénesnek kellett bravúrt bemutatnia.

Hamar kirajzolódott, a továbbjutás kiharcolásához bravúrra lesz szüksége a magyar bajnoknak, hiszen ekkor már alig jutottak el az ellenfél térfelére. Futottak, loholtak, harcoltak a Fradi játékosai, de ebben a periódusban a tűzzel játszottak a vizes talajon, hiszen a skótok sorra alakították ki a helyzeteket. Az idő előrehaladtával aztán kijött a szorításból a Ferencváros, sőt, a 74. percben jóformán a semmiből újra megszerezte a vezetést. Tokmac Nguentől nem véletlenül tartottak a skótok, a szélső túljárt az eszükön, és a svéd Djurgardennek lőtt duplája után ezúttal is a kapuba talált.

A találat továbbjutást ért!

A Ferencváros óriásit harcolva húzta ki a hátralévő perceket, és így a selejtezőkör legerősebb csapatát ütötte ki idegenben – nem akármilyen bravúr ez! A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének sorsolását augusztus 31-én tartják, a magyar bajnok újabb lépéssel került közelebb álmai eléréséhez.

Forrás: NSO