Hírek Sport hirek Tom Brady újjabb csodája!!

Tom Brady újjabb csodája!!

A világ legismertebb amerikai futball játékosa ( NFL ) irányítója minden bizonnyal a méltán híres Tom Brady. A 43 éves szupersztár 10-szer játszott a Szuper Bowlba, amelyet 7-szer nyert meg. Emellett 5-ször volt a Szuper Bowl döntő MVP-je.

20 éven át játszott a New England Patriots csapatánál, ahol 4 évig csapattársa volt annak az Erdélyből származó Meskó Zoltánnak, aki szintén azon a Michigani egyetemen járt és sportolt ahol Brady. Zoltán Clevelandben él, két kislány édesapja és már nem aktív sportoló.

Tom Brady 2020-tól a Tampa Bay Buccaneers csapat irányítója, akikkel együtt megnyerték az amerikai futball bajnokság 55. döntőjét, a Kansas City Chiefs ellen.

Első alkalommal játszhatott hazai csapat döntőt hazai pályán, ilyen eddig az NFL történelmében még sohasem fordult elő, ugyanis két évre előre már megvannak a következő helyszínek a Szuper Bowl döntőkre.

A mérkőzés a rengeteg büntetéssel, fegyelmezetlenül játszó Kansas City és a minden idők legtermékenyebb írányító és fogó játékos párról, azaz Tom Brady és Rob Gronkowskiról szólt. Döntőbe még ennyi touchdownt ( földetérintés ) még páros sosem ért el. Gronkowski, aki már visszavonult, Brady unszolására elfogadta a Tampa ajánlatát és úgy ahogy végigjátszodta a teljes szezont, teljesítménye hullámzó volt, de a bizalom iránta töretlen maradt. Így tehát mindkét fél elégedett lehet a döntésével.

Végeredmény Tampa Bay Buccaneers – Kansas City Chiefs 31-9 és a Szuper Bowl azaz az NFL döntő legértékesebb játékosa ( MVP ) pedig 5-ik alkalommal Tom Brady lett.

Csibi Lóránd