Hírek Sport hirek Szoboszlait nem engedi el a Salzburg a magyar válogatott sorsdöntő meccsére

Szoboszlait nem engedi el a Salzburg a magyar válogatott sorsdöntő meccsére

A Red Bull Salzburg három labdarúgója megfertőződött a koronavírussal, ezért a keret minden tagja karanténba került, és a klub honlapja szerint egyik játékosukat sem engedik el hazája válogatottjához, vagyis Szoboszlai Dominik is lemarad a magyarok csütörtöki Európa-bajnoki pótselejtezőjéről.

Az osztrák klub honlapjának vasárnapi közleménye szerint az izraeli Makkabi Tel-Aviv ellen 3-1-re megnyert szerdai Bajnokok Ligája-selejtező után minden játékost teszteltek, és közülük háromnál mutatták ki a fertőzést, de nem nevesítették őket.

Az nso.hu értesülése szerint szerint

Szoboszlai nincs a fertőzöttek között.  

A három érintett nem hagyhatja el a karantént, és a többiek is csak akkor mozdulhatnak ki a lakóhelyükről, ha edzésre vagy mérkőzésre mennek, és az eddiginél is gyakrabban tesztelik majd őket.  Ennek értelmében a vasárnap 14.30-kor kezdődő, TSV Hartberg elleni bajnoki mérkőzés nem marad el.  

A válogatott játékosok behívóit viszont törölni kell a következő két hétben, ennek értelmében Szoboszlai Dominik nem játszhatna a bolgárok elleni, csütörtöki Eb-pótselejtezőn.

A magyarok előbb csütörtökön Bulgária vendégeként Szófiában játszanak Európa-bajnoki pótselejtezőt, majd azt követően három, illetve hat nappal Szerbia és Oroszország fővárosában lépnek pályára a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik és negyedik fordulójában. A keret vasárnap kezdi meg felkészülését a találkozókra.

Forrás: MTI / Origo