Hírek Sport hirek Szijjártó Péter teqball-asztalt adott át a Helsinki Olimpiai Stadionban

Szijjártó Péter teqball-asztalt adott át a Helsinki Olimpiai Stadionban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter teqball-asztalt adott át szerdán a Helsinki Olimpiai Stadionban. A tárcavezető azt közölte az MTI-vel, hogy ez egy csodálatos esemény, amely jól példázza a finn-magyar együttműködést és barátságot, a stadion pedig a legnagyobb magyar sporttörténeti siker helyszíne, így nagy öröm volt felkeresni. Magyarország az 1952-es helsinki olimpiai játékokon a 3. helyen végzett a Szovjetunió és az Egyesült Államok után.

Ez jól mutatja, hogy a sportban nem számít az ország vagy a nemzet mérete, a kitartás és a fegyelem mindenképpen kompenzálhatja a méretet

–mutatott rá.

A mai napon magyar innovációt adunk át. Mi, magyarok világszerte ismertek vagyunk a találmányainkról és újításainkról

–mondta, hozzátéve, hogy ezen asztalokat világszerte használják a leghíresebb futballklubok, például a Juventus vagy a Paris Saint-Germain is. Szijjártó elmondta, hogy a meghajlított pingpongasztalhoz hasonló teqball-asztalok segítségével fel lehet készülni a szezonra, valamint javítani lehet a levegőben tartott játék képességét.

Meg kell említenem, hogy természetesen a foci a legnépszerűbb sport Magyarországon, ehhez kétség sem fér, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy kijutottunk a következő Európa-bajnokságra. Úgy tudjuk, ez Finnországnak is sikerült, ami nagyszerű, hisz akkor a finnugorok ott lesznek a bajnokságon

– jelentette ki.

Az 1952-ben elnyert tizenhat aranyérem közül az egyik a labdarúgásért járt, a legendás Aranycsapat Puskás Ferenc vezetésével 2:0-ra verte Jugoszláviát a döntőben – mondta.

Forrás: pestisracok.hu / MTI; Fotó: Facebook