Hírek Amerikai hirek Magyarországi hírek Szijjártó Péter: soha nem voltak ilyen jók a magyar-amerikai kapcsolatok

Szijjártó Péter: soha nem voltak ilyen jók a magyar-amerikai kapcsolatok

A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán tett bejegyzésében reagált a demokrata elnökjelölt, Joe Biden azon kijelentésére, amelyben Magyarországot totalitárius rendszerhez hasonlította. A tárcavezető megjegyezte: Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolata soha nem volt olyan jó, mint most.

Szijjártó Péter arra reagált, hogy Joe Biden amerikai demokrata elnökjelölt Lengyelországot és Magyarországot a totalitárius rendszerekkel említette együtt, és Fehéroroszországhoz hasonlította őket. A politikus azt mondta, hogy a NATO-t a széthullás veszélye fenyegeti, ami szerinte a Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországon történtekből látható. Hozzátette, hogy megnőtt a totalitárius rezsimek száma a világon.

Szijjártó Péter bejegyzésében a következőket írta:

Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolata soha nem volt olyan jó, mint most. Donald Trump elnök és Orbán Viktor miniszterelnök hasonló álláspontokat képviselnek az illegális migráció, a határvédelem, a biztonság, a családok támogatása és a keresztény közösségek megvédése ügyében. A demokrata kihívó nyilván emiatt vonta bele Magyarországot az elnökválasztási kampányba. Ami a kijelentés konkrét tartalmát illeti, annak a valósághoz semmi köze nincsen.

Forrás: Facebook; Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás