Hírek Clevelandi hirek Sikeres volt a Hirami piknik

Sikeres volt a Hirami piknik

Vasárnap, 2021 Július 18-án került sor az Észak Kelet Ohiói Magyar Kultúrközpontban az éves piknikjük közül a másodikra, amelyet régi autók kiállításával tettek színesebbé.

Régi, nagyon régi és nem olyan régi autók sorjáztak a bejárat mellett, az érkező vendégek legnagyobb megelégedésére.

Délben kinyíltak a kapuk és érkeztek is a vendégek szép számban, rögtön sorok alakultak ki a különböző finom ételes pultok előtt. Volt laci pecsenye, töltött káposzta, káposztás tészta, kolbász.

Most először lehetett megkóstólni a fűszeres erdélyi miccset.

A fűszeres, apró kolbász, a miccs igazi erdélyi specialitás, amit gyakran háromféle húsból, sertésből, marhából és birkából készítenek. Igaz, utóbbit akár el is lehet hagyni. A lényeg, hogy zsíros húst vásároljunk. Hasonlóan készül, mint a fasírt, a fűszerek közül leginkább a fokhagyma dominál benne. A húst sütőben, grillen és olajban is meg lehet sütni, majd mustárral kínálni. 

A zászlók felvonása után és a himnuszok eléneklése után a vendégek az autók között sétálva vették szeműgyre a különböző évjáratú autó különlegességeket. Szavazhattak is a kedvencükre, bedobhatták szavazócédulájukat a szavazó úrnába.

Chicágóból érkeztek a zenészek, nevezetesen Alex Udvary és bandája, akik egészen késő estig húzták a változatos magyar zenét, amellyel kellemesen szórakoztatták a vendégeket.

Az eredményhírdetés után, amellyel a legszebb antik autót kitüntették, már a nap is elkezdett elbújni a fák mögé.

Szedelőzködtek a vendégek és egy újjabb élménnyel gazdagabban hagyták el a Hirami Magyar Klub területét.