Hírek Sport hirek Ronald Koeman edzőként tér vissza Barcelonába – sajtóhír

Ronald Koeman edzőként tér vissza Barcelonába – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint Ronald Koeman lesz a Barcelona új vezetőedzője. Az 57 éves holland szakember játékosként 1989–1995 között szerepelt a katalán klubban. Edzőként legutóbb a holland válogatottat irányította.

Quique Setién menesztését már hétfő este hivatalosan bejelentette a Barcelona, utódját valamikor a hét közepén nevezik meg.

A spanyol sajtóforrások teljes biztonsággal állítják, hogy Ronald Koeman veszi át a fennállása talán legmélyebb válságába zuhant csapatot. A másik jelölt Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur korábbi menedzsere volt, de valószínűleg barcelonai múltja miatt is Koeman lett a befutó.

Az 57 éves szakember játékosként hat évig, 1989 és 1995 között futballozott a Barcelonában, ez idő alatt összesen 264 tétmérkőzésen szerepelt, és többek között négy spanyol bajnoki címet, valamint 1992-ben BEK-et nyert a csapattal.

Koeman edzőként több holland klubnál dolgozott, majd Angliában a Southamptonnál és az Evertonnál, legutóbb pedig a holland válogatottat irányította.

Forrás: Magyar Nemzet