Hírek Amerikai hirek Rendőrök agyonlőtték az Antifát, aki megölte Trump-támogatóját

Rendőrök agyonlőtték az Antifát, aki megölte Trump-támogatóját

Csütörtök este az FBI és a Marshals Service bűnüldözői lelőtték az ezúttal is fegyvert viselő Michael Forest Reinoehl radikális baloldali antifa aktivistát, aki még múlt szombaton, Portlandben meggyilkolta a Trump-párti Aaron „Jay” Danielsont. Előtte még nyilatkozott a gyilkos, közölve:

egyáltalán nem bánja, hogy megölte a hivatalban lévő amerikai elnököt támogató férfit.

Közben Biden Kenoshában arról beszélt, hogy szerinte őt (is) lelőnék, ha az adóztatási terveiről értekezne. A demokrata jelölt a különös nyilatkozatára nem adott magyarázatot, ebből arra lehet következtetni, hogy elfelejtette mondanivalóját, ami a demencia egy újabb jele.

Az oregoni Portlandben augusztus 29-én összecsaptak a radikális baloldaliak a jobboldaliakkal, és a zavargás közben lelőttek egy fehér férfit, a 39 éves Aaron „Jay” Danielsont, aki Donald Trumpot támogatta.

A férfi belehalt a sérülésébe, aminek egyes radikális baloldali aktivisták kifejezetten örültek Egy fekete nő például „fasisztának” minősítette a halottat.

Az áldozatról kiderült, hogy a ruháján rendőrpárti Blue Lives Matter jelzést viselt, valamint hogy a Patriot Prayer nevű jobboldali szervezetet támogatta.

A meggyilkolt férfiról Trump elnök is megemlékezett a közösségi oldalán.

Új videók is megjelentek a lövöldözésről, amely alapján azt gyanítják, hogy előre eltervezték.

A gyilkossággal jelenleg a radikális baloldali, egyébként fehér Michael Forest Reinoehl-t gyanúsítják.
A férfi Instagram-oldalán ráadásul az olvasható, hogy ő magát „100 százalékban antifának” tartja. A bejegyzést június 16-án tette közzé.

A Fox News legfrissebb információi alapján Michael Forest Reinoehl-t csütörtök este, a Washington állambeli Lacey nevű kisvárosban, nem túl messze Seattle-től, hatósági intézkedés közben lelőtték az őt üldöző FBI és Marshals Service beosztottjai.

Az Associated Press (AP) hírügynökségnek az Igazságügyi Minisztérium egyik magas rangú tisztviselője megerősítette ezt az értesülést. Hozzátették, hogy

a férfi 48 éves volt és radikális baloldali antifa aktivista. 

Pénteki reggeli kommünikéjében a Marshals Service közölte, hogy a portlandi rendőrség elfogató parancsa értelmében vették üldözőbe és lőtték le Michael Forest Reinoehl-t. A hatósági intézkedést azzal indokolták, hogy a gyanúsítottnál fegyver volt, és a korábbi tapasztalatok alapján fennállt annak a veszélye, hogy rájuk fog lőni. Aaron „Jay” Danielson gyilkosa a helyszínen meghalt. 

Csütörtök délelőtt Michael Forest Reinoehl interjút adott a Demokrata Párt éppen aktuális irányvonalát követő, így jelenleg radikális baloldalinak mondható VICE Newsnak.

Donovan Farley újságíró kérdésére válaszolva azt mondta,

egyáltalán nem bánja, hogy lelőtte a Trumpot támogató Danielsont, mert szerinte a férfi nem volt ártatlan, és ő csak egy barátjának akart segíteni, aki összetűzésbe keveredett a későbbi áldozattal.

A gyilkos nyilatkozatának némileg ellentmond, hogy a hatóságok szerint Danielson nem volt büntetett előéletű, ellentétben Reinoehllal. Az interjúban még kiemelte, hogy 48 éves és van két gyermeke, véleménye alapján pedig üldözik őt a rendőrök.

A hatóságok közölték a gyilkosról, hogy több zűrös ügye is volt. Május legvégétől rendszeres résztvevője a portlandi radikális baloldali megmozdulásoknak, július 5-én pedig
letartóztatta a helyi rendőrség, amiért illegálisan volt nála töltött lőfegyver.
Július 26-án egy szintén radikális baloldali randalírozáson kialakult dulakodás közben szenvedett kisebb sérüléseket.

Forrás: Origo