Események Nemzeti Összetartozás-Június 4 Trianon 100. és a Magyarok Kenyere

Nemzeti Összetartozás-Június 4 Trianon 100. és a Magyarok Kenyere

A Clevelandi Magyarokért Alapítvány és a Szent Imre Római Katolikus egyházközösség közös szervezésében június 4-én után délután 6 órára szeretettel várnak minden magyar testvért a NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS – JÚNIUS 4. nemzeti gyásznapunk jegyében megrendezett megemlékezésre. A Szent Imre templom előtt TRIANON 100. évfordulója alkalmából többek közt egy emlékfa ültetésre kerül sor, amelyet Dr. Bencsik Zita Magyarország chicagói főkonzulja kezdeményezett az Egyesült Államok Magyar közösségeiben. Úgyszintén a Magyar Állam által meghirdetett Magyarok Kenyere 15 millió búzaszem kezdeményezésére is sor kerül, amely az egész Kárpát-medence gazdái búza felajánlásaiból sütött Magyarok Kenyere közös elfogyasztására szeretettel várunk mindenkit, a Transylvania pékség közreműködésével. Az eseményre lehetőség szerint nemzeti lobogóval ajánlott érkezni. Az Észak-Kelet Ohiói kultúrkert, a Hirami Magyar Klub, a Clevelandi Magyar Múzeum, az Akroni Magyar Klub és a Szent Erzsébet Római Katolikus egyházközösség is csatlakozott ehhez a megemlékezéshez, de természetesen minden magyar szervezetet nagy szeretettel hívunk és várunk ezen a fontos napon.

Aki magyar annak fáj Trianon!

Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) által meghirdetett Magyarok Kenyere 15 millió búzaszem kezdeményezés az egész Kárpát-medencei gazdák búza adományként felajánlott közös búzából sütött Magyarok Kenyere, melynek elfogyasztására e hosszú kényszerpihenő utáni újabb közösségi élmény megélése érdekében szerveződött.

Kedves Honfitársaink!

A Kárpát-medencei gazdák üdvözletét hozzuk!

Kilenc éve történt, hogy az aratás végeztével a magyar gazdaember zsákba rakta búzája egy részét, s adományként azt magyar gyermekeknek ajánlotta fel. Így indult a Magyarok Kenyere program, s a kezdeti pár tonnás adományból így lett a múlt évre 600 tonna búza, 80 000 gyermek asztalára pedig roppanós magyar kenyér.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program így lett a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a magyar gyermekeket segítő szervezeteknek – határainkon innen, de a határainkon túl is.

A Magyar Örökség díjas Program szervezését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) végzi, idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva az adományozásba.

Kiemelt szerep jut a Magyarok Kenyere Alapítványnak is. Az Alapítvány idei legfőbb célkitűzése, hogy Kárpát-medencei honfitársaink mellett a diaszpórában élő magyarságot is bevonja az adományozásba.

Fontos nemzeti ügyünknek tartjuk, hogy a Kárpát-medence hágóit átlépve, felkeressük a diaszpórában élő magyar közösségeinket azért, hogy távol szakadt testvéreink is bekapcsolódhassanak a Magyarok Kenyere programba, nagy öröm ez számunkra, hogy ez megvalósulhatott!

Üdvözlettel:

Nemzeti Összetartozás-Június 4 Trianon 100. és a Magyarok Kenyere

Esemény helyszíne

West 22nd Street, Cleveland, Ohio, 44134

Esemény időpontja

2020-06-04 18:00 2020-06-04 19:00