Hírek Külföldi hirek Pozsony után Prágában is zavargássá fajultak a szurkolói tüntetések

Pozsony után Prágában is zavargássá fajultak a szurkolói tüntetések

A cseh fővárosban is összecsaptak a szurkolók a rendőrökkel, hasonlóan a tegnapi pozsonyi eseményekhez – adta hírül az MTI. Mindkét ország fővárosában azért vonultak fel az ultrák, hogy így tiltakozzanak a koronavírus-járvány miatti szigorú intézkedések ellen, ugyanis Csehországban betiltottak minden nyilvános sporteseményt. Szlovákiában is folyamatosak a járványvédelmi szigorítások, melyek a sportéletre is kiterjednek.

A járványügyi intézkedések ellen tiltakozó ultrák Prágában 2020. október 18-ánA járványügyi intézkedések ellen tiltakozó ultrák Prágában 2020. október 18-ánFotó: David W Cerny

Északi szomszédunknál a legnépszerűbb labdarúgócsapat, a Slovan Bratislava szimpatizánsai tüntettek, míg Csehországban labdarúgó- és jégkorongszurkolók demonstráltak. Mindkét országban végül rendőrök elleni összecsapásokba torkollottak az események, melyeken könnygázt, vízágyút és egyéb tömegoszlató eszközöket is be kellett vetniük a rendfenntartóknak. 

Prágában a helyi rendőrség közlése szerint több mint kétezren vettek részt a demonstráción, ám maximum ötszáz fő részvételét engedélyezték. A rendőrök a felvonulóktól botokat és lőfegyvereket is foglaltak le, illetve letartóztattak több mint egy tucat embert. 

Forrás: Index.hu