Hírek Magyarországi hírek Orbán Viktor Péterffy Tamás amerikai magyar üzletemberrel tárgyalt

Orbán Viktor Péterffy Tamás amerikai magyar üzletemberrel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Péterffy Tamást, az Interactive Brokers Group alapító-tulajdonosát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Az Egyesült Államokban élő üzletember nevéhez kötődik a Timber Hill (a későbbi Interactive Brokers) cég megalapítása, amely az első olyan vállalkozás volt, amely számítógépes kereskedést vezetett be a 80-as évek elején – emlékeztetett Havasi Bertalan.

Hozzátette: a miniszterelnök 2017 júniusában a Magyar Érdemrend Nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adta át Péterffy Tamásnak a Washingtonban létrehozandó Kommunizmus Áldozatai Emlékmúzeum támogatásáért, valamint a magyarság jó hírét gyarapító érdemei és példaértékű életútja elismeréseként.

FOTÓ: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/FISCHER ZOLTÁN

Keddi megbeszélésükön részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter és Hanti Miklós, az Interactive Brokers Central Europe Zrt. vezérigazgatója is – mondta a sajtófőnök.

Péterffy Tamás és Orbán Viktor egyetértettek abban, hogy a koronavírus-járvány bénító korlátozásai után mindent meg kell tenni a gazdaság mielőbb újraindítása és a munkahelyek megvédése valamint újak teremtése érdekében. A beszélgetés során szóba került a migráció kérdése is, erről úgy vélekedtek, hogy a tömeges illegális bevándorlás veszélyt jelent a nemzetek és azok kulturális identitása számára.

Forrás: demokrata.hu