Hírek Clevelandi hirek Nemzeti Összetartozás Fája + ( Videó )

Nemzeti Összetartozás Fája + ( Videó )

Trianon 100. évfordulójára a tavaly Június 4-én a Magyar Külügyminisztérium kezdeményezésére emlékfaültetéssel is megemlékezett a világon minden olyan magyar szervezet, aki vállalta, hogy ezzel is üzen a jövő nemzedékének Trianon ügyében.

Sokan örültek a lehetőségnek, igaz az akkori különleges jogrend meg a kijárási tilalom nehezítette a lebonyolítást.

Mégis nekünk, a Clevelandi Magyarokért Alapítványnak sikerült három diófát is elültetni ezen a jeles napon. Egyet az Észak Kelet Ohioi Magyar Kulturközpontba, egyet a Szent Erzsébet és egyet a Szent Imre római katolikus templomok udvarán. Mindhárom helyszínen megemlékezéseket tartottunk a közösség tagjaival, a Nemzeti Összetartozás három fáját megszenteltük, elültettük és közösen imádkoztunk Hazánkért.

Korábbi cikkünk e témában

Mindezek után Magyarország Külügyminisztériuma minden egyes fa elé egy emléktáblát képzelt el, azzal a szándékkal, hogy ezáltal az arrajárókban is egyértelműsödjön Trianon gyalázata, tudatosodjon bennük nemzeti tragédiánk.

Ahogy Juhász Gyula írta:

Nem kell beszélni róla sohasem 
De mindig, mindig gondoljunk reá! 

Meg is érkeztek alapítványunkhoz az emléktáblák, amelyeket előkészítettünk a felavatásukhoz, elkészítve végleges helyeiket is a diófák elé.

Magyarország chicagói Főkonzulátusának főkonzulja, Kovács Tamás 2021 május 28- 29-30-án háromnapos hivatalos munkalátogatásra érkezett városunkba. A frissen érkezett összekötő diplomata dr. Páva Zsolt társaságában találkoztak a magyar szervezetek vezetőivel, meglátogatták a különböző egyházakat és részt vettek több magyar eseményen is.

Ezen alkalomból a helyszíneken leleplezésre kerültek a Nemzeti Összetartozás Fája emlékplakettek. Mindkét vasárnapi szentmise után alapítványunk elnöke egy rövid verssel kezdte az eseményeket majd Bóna Richárd atya szólt a jelenlévőkhöz. Imádságában kérte az égieket, hogy tartsa meg nemzetünket erősnek, összzefogással az összetartozás erejével sikerüljön minden nehéz időn túllépni.

Kovács Tamás főkonzul úr megemlékezési beszédében elmondta hogy a gyalázatos Trianoni döntés nemzetünk tragédiája, viszont 2010 óta Magyaroszágon törvénybe is van iktatva, hogy minden határon túli magyar egyesület, szervezet, személy az az egyetesem magyar nemzet része. Ennek szimbólumai a tavaly világszerte megannyi elültetett különböző fa, amely koronája alatt a világ minden magyarja elfér.

Ma, Trianon 101. évfordulóján nemcsak elmondani, hanem hinni is kell abban a mondatba, hogy:

Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek egy Isteni örök igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában.

Csibi Lóránd