Hírek Magyarországi hírek Mindenkit támadnak, aki a nemzeti érdeket helyezi előtérbe!

Mindenkit támadnak, aki a nemzeti érdeket helyezi előtérbe!

„Szlovénia a napokban vette át az Európai Unió elnökségét, nyilván senki nem lepődött meg a brüsszeli fogadtatáson. Az európai liberális mainstream képviselői egymással versenyt futva hőbörögnek és szidják a szlovénokat. Ez is azt bizonyítja, hogy mindenkit megtámadnak, aki a nemzeti érdeket helyezi előtérbe, aki a klasszikus módon értelmezi a család intézményét, és, aki nem hajlandó behódolni a nyomásgyakorlásnak” – közölte Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, mielőtt megkezdődött pénteken a visegrádi országok és Szlovénia kormányfői csúcstalálkozója Ljubljanában.

„Tartsatok ki, kedves szlovén barátaink, mi veletek vagyunk!” – tette hozzá.

Július elsejétől Magyarország vette át a visegrádi négyek soros elnökségét, ugyanettől a naptól pedig Szlovénia látja el az Európai Unió soros elnöki tisztségét. A napokban nem csupán Magyarország került uniós össztűz alá a gyermekvédelmi törvény miatt, de a Magyarországgal szövetséges szlovén konzervatív kormányt is bírálattal illették Brüsszelben és Strasbourgban. Mindeközben Andrej Babiš cseh kormányfő is kiállt hazánk mellett.

Janez Janša szlovén miniszterelnök fogadja a visegrádi csoport és a szlovén kormányfő csúcsértekezletére érkező Orbán Viktor kormányfőt Ljubljanában július 9-én
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

– Ha a visegrádi négyek egységesek, képesek arra, hogy egy vitás kérdésben az Európai Unió egy tagállamát ellensúlyozzák, ugyanakkor a francia–német tengelyt már nem tudják önállóan blokkolni. A meghatározó nyugati országok ellenérdekeltek a V4 sikerességében – mondta nemrég lapunknak Szitás Péter, a Danube Institute tudományos munkatársa.

Forrás: Magyar Nemzet