Hírek Clevelandi hirek Sport hirek Megalakult az Első Clevelandi Magyar Teqball Klub

Megalakult az Első Clevelandi Magyar Teqball Klub

Egy nagyszerű magyar találmány, a Teqball évek óta hódít a világon, híres labdarúgók használják, ajánlják kicsiknek és nagyoknak, idősnek és fiatalnak. A labdarúgás a világon a legnépszerűbb sport, amelyet a legtöbben művelnek és szeretnek, ezt a játékot is labdával játsszák, igaz kell hozzá a kifejezetten erre a célra kifejlesztett Teq asztal.

Mára már több mint 100 országban van teqball nemzeti szövetség és már három világbajnokságot is tartottak.

Már 2019-ben, amikor Clevelandban került sor a diaszpórában méltán híres Árpád Kupa labdarúgó tornára, akkor szerettük volna bemutatni a Teqballt városunk sportszeretőinek és minden más érdeklődőnek de akkor abban a helyzetben ez nem sikerült.

Néhány hónapja Kovács Tamással, Magyarország Chicagó-i konzulátusának főkonzuljával elkezdtük felmérni először az érdeklődést, majd rátértünk a konkrét terv megvalósítására.

Így sikerült alapítványunknak már három Teqball asztalt Clevelandba hozni, Kovács Tamás főkonzul úr sikeres tárgyalásai és egyeztetései után, amelyeket a Magyarországi Külügyminisztériummal és az amerikai nemzeti teqball szövetséggel közösen ejtettek meg.

Mike Sweeney 62-szeres kanadai válogatott labdarúgó Caps Soccerfield nevű akadémiáján áll az első clevelandi Teqball asztal. Kovács Tamás főkonzul labdával a kezében

Ezek után elkezdődött városunkban is ennek a nagyszerű magyar találmánynak a népszerűsítése, bátorítjuk a labdarúgó iskolákat, hogy alapítsanak Teqball klubokat. Természetesen baráti társaságok is alapíthatnak Teqball klubot, ugyanis az asztal használata jelentősen hozzájárul a labdarúgásban nagyon fontos első érintés fejlesztéséhez, azonkívül csapatszellemet és egészséges közösséget épító és erősítő játék is.

Március közepén megalapítottuk az Első Clevelandi Magyar Teqball Klubot, Kovács Tamás főkonzul úr jelenlétében, aki egyben tiszteletbeli elnöke és védnöke is ennek a szervezetnek. Várunk minden labdarúgást szerető és művelő, mindkét nemet megjelenítő személyek jelentkezését a cmteqball@gmail.com email címen.

Az amerikai nemzeti teqball szövetség az országot járva népszerűsíti a játékot, az ohio-i Cincinatti városi Challenger Kupa torna után Chicagóban mérhették össze tudásukat a játékkal ismerkedők és azok is akik már régebben űzik ezt a sportot.

A fenti kisfilmben megtekinthetik Szabó Dániellel Chicagóban készült interjúnkat, amelyet Illinois állam első Teqball tornáján rögzítettünk.

A 2028-as Los Angeles-i olimpiára nagy erőkkel készül az amerikai nezmeti teqball szövetség, azzal a céllal, hogy hivatalos sportágként kerüljön be a versenyszámok közé.

Hamarosan Clevelandban is szervezünk Challenge Kupát, időben értesítjük majd az érdeklődőket.

Témához kapcsolódó cikk:

https://www.digisport.hu/47828/magyar-szakember-is-segiti-a-teqball-amerikai-terhoditasat?fbclid=IwAR3KV_-O3Y6FubYQXBRtDz5ZddkpMm9xXGurhBPECQrTa3Z2sAjBbVEekI4

Csibi Lóránd