Hírek Amerikai hirek Mark Meadows: Donald Trump és felesége jól vannak

Mark Meadows: Donald Trump és felesége jól vannak

Donald Trump és felesége jól van, az elnök ellátja feladatait – jelentette ki Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke újságíróknak péntek délelőtt.

Olyan elnökünk van, aki nemcsak most látja el a feladatait, hanem a jövőben is el fogja látni – jelentette ki Meadows. Elmondta: az elnöki pár a fertőzés enyhe tüneteit mutatja, mindketten jól vannak. Az elnöknek nemcsak jó a hangulata, hanem nagyon is energikus – szögezte le a kabinetfőnök, akit szintén teszteltek és az eredmény negatív lett.

Meadows arról nem kívánt nyilatkozni, hogy Melania és Donald Trump milyen kezelést kap. Derűlátóan nyilatkozott a gyors felépülésüket illetően.

A Fehér Ház közlése szerint Trump legkisebb fia, Barron vírustesztje negatív lett.

Nyilatkozott Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője is. Mint mondta: telefonon beszélt az elnökkel, s úgy találta, hogy „kifejezetten jó a hangulata”.

Több demokrata párti politikus a Twitteren reagált a hírre. Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje és felesége gyors felépülést kívánt az elnöki házaspárnak.

Fotó: MTI/AP/Alex Brandon

Gondolataink Trump elnökkel és Melania Trump first ladyvel vannak – írta a Twitteren Biden, hozzátéve, hogy „továbbra is imádkozunk az elnök és családja egészségéért és biztonságáért”.

Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje szintén a Twitteren kívánt „gyors és teljes felépülést” az elnöki párnak. Nancy Pelosi, demokrata párti házelnök az MSNBC televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott: „nagy szomorúsággal” hallotta a hírt.

Forrás: MTI / Magyar Nemzet