Hírek Amerikai hirek Már hétfőn elhagyhatja a korházat Donald Trump

Már hétfőn elhagyhatja a korházat Donald Trump

Donald Trump amerikai elnök egyre jobban van, és már hétfőn kiengedhetik a kórházból – jelentette be vasárnap Washingtonban az őt kezelő orvoscsoport.

A doktorok elmondták, hogy az elnök életjelei stabilak, péntek reggel óta nincs láza, a véroxigénszintje 98 százalékos. Beszámoltak arról is, hogy amióta megbetegedett, Trumpnak két alkalommal esett a véroxigénszintje, az egyik ilyen péntek reggel volt, amikor a testhőmérséklete is magas volt, és akkor kapott oxigént.

A 74 éves Trumpot továbbra is remdesivirrel kezelik, emellett szteroid hatóanyagú dexametazont is kap – tudatta Sean Dooley.

„Ma jó érzi magát, felkelt, és sokat mozgott” – mondta az elnökről a csapat egy másik tagja, Brian Garibaldi. „Az a cél, hogy egyen, igyon, minél többet legyen kint az ágyból, hogy mozogjon és jobban érezze magát” – tette hozzá az orvos. „Bízunk abban, hogy akár hétfőn elhagyhatja a kórházat, és a kezelés a Fehér Házban fejeződhet be” – foglalt állást Garibaldi.

Trump péntek hajnalban jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, majd nem sokkal később elővigyázatosságra hivatkozva kórházba vonult.

Forrás: Demokrata