Hírek Clevelandi hirek Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem + Videó

Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem + Videó

„Akik jót tesznek, akár úgy, hogy egy marék búzát, egy falat kenyeret adnak az éhezőknek, azok a holnap, a szeretet prófétái.” Böjte atya.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű program a Kárpát-medencei magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. A program 2011-ben indult el Pécs városából.

Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyarlakta településeiről azóta is minden évben ajánlanak fel saját termelésű búzát a gazdálkodók, akik a termény egy részét gyűjtőpontokra viszik. Az adományokat megyénként, külhonban pedig régiónként gyűjtik össze, majd ünnepélyes keretek között, szimbolikusan is összeöntik, majd megőrlik.

Tavaly a diaszpóra számos közösségének tudtak jelképes liszt adományt küldeni, így például New Yorkba, Chicagóba, Clevelandbe, Calgaryba, az írországi Cork városába és Bécsbe, hogy magyar kenyér kerüljön messzire szakadt honfitársaik asztalára, ezzel is kifejezve a nemzethez való tartozásukat. 

 A Clevelandi Magyarokért Alapítvány, második alkalommal veszünk részt ebben a programban, ugyanis a tavalyi magyarok kenyere lisztből az idén a Trianon 100. Évfordulójára rendezett megemlékezésen került az asztalra a Magyarok Kenyere, amelyből minden résztvevő kedvére fogyaszthatott a helyszínen.

December elején a Clevelandi Magyarokért Alapítvány képviselője személyesen vette át Magyarország Chicagói főkonzulátusán, Dr. Virányi Erikától, az idei jelképes liszt adományt, egy igazán ízlésesen feliratozott fadobozban, parajdi só és egy emlékfüzet társaságában.

 Ebből az idei magyar búzából sütött magyarok kenyerét a közeljövőben szeretnénk egy közös clevelandi magyar programon, minél több magyar testvérünk társaságában, jó kedvvel, bőséggel elfogyasztani. 

Hamarosan találkozunk

Szerkesztőség