Hírek Magyarországi hírek Kormánypárti siker a borsodi időközi választáson

Kormánypárti siker a borsodi időközi választáson

Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében megtartott időközi választást.

Kormánypárti siker a borsodi időközi választásonKoncz Zsófia, a Fidesz-KDNP borsodi jelöltjeFotó: MH

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 99 százalékos feldolgozottságnál Koncz Zsófia a szavazatok 50,87 százalékát (17 597 fő) gyűjtötte be, míg a baloldali szivárványkoalíció nyíltan antiszemita jelöltje, Bíró László 45,9 százalékot (15 875 fő) kapott.

Ez azt mutatja, hogy Borsodban megbukott a Gyurcsány vezette baloldali koalíció, ami a hatalomért és a pénzért mindenre képes. Tisztán látszik, hogy az emberek nem kérnek a baloldalból, ami egyszer már tönkretette az országot.

Simicskó: A teljes baloldali ellenzék összefogása sem képes a választópolgárok megvezetésére

Koncz Zsófia győzelmével is bebizonyította, hogy a teljes baloldali ellenzék összefogása sem képes a választópolgárok megvezetésére – fogalmazott Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője az MTI-hez vasárnap este eljuttatott közleményében.

Az emberek jól látták, hogy a közelmúltban még antiszemita kijelentéseket tevő, gyanús cégügyletekbe keveredő jobbikos jelölt nem lehet Szerencs országgyűlési képviselője – hangsúlyozta Simicskó István. A politikus gratulált Koncz Zsófiának, aki a tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapja, Koncz Ferenc helyébe lép képviselőként.

A kisebbik kormánypárt frakcióvezetője hozzáfűzte: bíznak benne, hogy együttes erővel meg tudják védeni a magyar embereket, a munkahelyeket és az eddig elért eredményeket az országot most próbára tevő vírushelyzet idején is.

Forrás: Magyar Hírlap