Hírek Amerikai hirek Kiszivárgott felvételen beszél Trump tiltásáról a Twitter vezérigazgatója

Kiszivárgott felvételen beszél Trump tiltásáról a Twitter vezérigazgatója

Ez sokkal nagyobb lesz, mint egy felhasználófiók – fogalmaz Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója a Project Veritas birtokába jutott felvételen.

James OKeefe, amerikai konzervatív oknyomozó újságíró, és az általa alapított Project Veritas újabb leleplező felvételeket tett közzé, ezúttal a Twitter vezérigazgatójáról, Jack Dorsey-ról. Az egyik Twitter-alkalmazott által készített videóban Dorsey Donald Trump amerikai elnök letiltásáról beszél. „Jelenleg egy felhasználófiókra koncentrálunk (@realDonaldTrump). De ez sokkal nagyobb lesz, mint egy fiók, és sokáig fog tartani. (…) Nem hiszem, hogy ennek vége lesz a közeljövőben.” – fogalmazott a vezérigazgató.

Dorsey elmondta azt is, hogy az Egyesült Államok „nagyon megosztott”. „A mi platformunk ezt minden nap megmutatja, a mi szerepünk, hogy a vita integritását megőrizzük és, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy senkit ne bántsanak” – mondta.

A Project Veritas nem először buktatja le a Twittert

2018-ban egy rejtett kamerával készült felvételen a Twitter egyik korábbi fejlesztője elmondta, hogy a cég egyik stratégiája az úgynevezett „shadow banning”.„Ez lényegében azt jelenti, hogy letiltasz valakit, de az nem tudja, hogy le van tiltva, mert továbbra is közzétesz bejegyzéseket, de ezeket senki sem látja.” – fogalmazott a felvételen Abhinav Vadrevu.
A fejlesztő azt is elmondta, hogy le tudják kapcsolni a funkciókat is. Így továbbra is tudsz like-olni vagy retweetelni, de senki nem látja, hogy mit csinálsz. Vadrevu szerint ez kockázatos. „Az emberek rájönnek majd, hogy shadow banneled őket. Valamilyen szinten ez etikátlan” – mondta.

Forrás: V4NA / vadhajtasok.hu