Hírek Sport hirek Kihúzták a mieink Moszkvában, 0-0 Oroszország ellen

Kihúzták a mieink Moszkvában, 0-0 Oroszország ellen

Jól kezdett, de aztán látványosan elfáradt a magyar labdarúgó-válogatott tegnap Moszkvában az Oroszország elleni Nemzetek Ligája-találkozón. Marco Rossi csapata némi szerencsével, de végül kihúzta a meccset 0-0-s döntetlenre. A három idegenbeli mérkőzésből álló egyhetes erőltetett menetet a mienk tehát két győzelemmel és egy döntetlennel zárták. A Nemzetek Ligájában tovább él az esély, hogy a novemberi hajrában, a két hazai találkozón, Szerbia és Törökország ellen annyi pontot szerezzenek, amivel a 3. csoport élén végezhetnek a B divízióban.

Ahogy arra számítani lehetett, a klubjához visszatért Gulácsi Péter helyett Dibusz Dénes lett a kapus, s visszakerült a kezdőtizenegybe a Szerbia ellen vasárnap részlegesen pihentetett Willi Orbán és Szalai Ádám, valamint Sigér és Holender, Nagy Ádám viszont csere volt. A védelemből ezúttal Lang Ádám került ki, így egyedül Szalai Attila előtt maradt nyitva az esély, hogy egy héten belül három mérkőzést is végigjátsszon. Így állt fel tehát a magyar válogatott: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Kalmár, Holender – Gazdag – Szalai Á., Nikolics.

Az oroszok együttes jó nevű, ismert labdarúgókból állt, a kezdőcsapatban nyolc olyan játékos is helyet kapott, aki szerepelt a 2018-as oroszországi világbajnokságon.

Az első percektől lehetett látni, hogy a magyar válogatott nem csupán az újabban szokásos, három védős rendszerben, hanem bátor felfogásban futballozik. A magyar játékosok szorult helyzetben sem rúgták el a labdát vaktában, hanem igyekeztek azt megjátszani. Olykor persze hibáztak, de hát ez benne van, s Oroszország vendégeként a legjobb csapatok sem mehetnek biztosra. Úgy húsz percen át a mieink birtokolták többet a labdát, aztán fordult a kocka, feljöttek az oroszok, s különösen az első félidő hajrájában meleg pillanatokat éltünk át, de szünetig kihúztuk 0-0-lal.

Egy védés a sok közül. Dibusz Dénesnek sok dolga volt
Fotó: Pavel Golovkin / MTI/EPA/AP

A második félidőre Marco Rossi kettőt is cserélt: Holendert Fiola, Gazdagot pedig Nagy Ádám váltotta. A játék képe azonban mit sem változott, szorongattak az oroszok, Jonov lövésénél a felső lécről szerencsére a gólvonal elé pattant a labda.

A 61. percben az ezúttal meglehetősen halvány Nikolicsot is lehozta Rossi, Varga Kevin állt be helyette, aki a második válogatott mérkőzését játszotta. A második félidőben úgy 20 perc elteltével engedett valamelyest az orosz nyomás.

Az utolsó negyedórára nagyon elfáradtak a magyarok, s elképesztő – ha nem lennénk győztes sorozatban, azt is mondhatnánk, bosszantó – hibákat követtek el. S ezen a negyedik csere (Kalmár helyett Schäfer) sem változtatott. A 0-0-s döntetlent azonban továbbra is tartottuk. Az ötödik csereként Szalai Ádám helyett a pályára lépés előtt imát mormoló Könyves állt be, aki Belgrádban a győztes gólt szerezte.

A végére mintha az oroszok is beletörődtek volna, hogy ezen a mérkőzésen nem szereznek gólt, maradt a nekünk mindenképpen hízelgő 0-0 a végeredmény.

A csoport másik mérkőzésén: Törökország–Szerbia 2-2. Az állás a 4. forduló után: 1. Oroszország 8 pont, 2. Magyarország 7, 3. Törökország 3, 4. Szerbia 2.

Forrás: Magyar Nemzet