Hírek Magyarországi hírek Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes ideológiák

Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes ideológiák

Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes, a hagyományos európai értékeket és a hagyományos európai életformát megsemmisíteni akaró ideológiák, csoportok és személyek – írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebookon a nizzai terrortámadás kapcsán.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán úgy kezdte bejegyzését, hogy „Európa, ébresztő! Egy tanár lefejezése, gyilkosság a templomban, a szent pápa szobrának meggyalázása. Mi jön még?”.

„Vagy minek kell még jönnie, hogy egyes döntéshozók végre észhez térjenek?” – folytatta. „Ne hagyjuk magunkat!” – szólított fel végül a külügyminiszter.

A nizzai terrortámadás kapcsán Varga Judit igazságügyi miniszter is írt egy felháborodott hangvételű bejegyzést Facebook-oldalán.

„Elég volt az álszentségből! Elég volt abból, hogy miközben Nyugat-Európában egymást érik a terrortámadások, az antiszemita atrocitások, e közben a nyugat-európai politikusok a magyar és lengyel jogállamisággal kelnek és fekszenek, ahelyett, hogy megvédenék a saját állampolgáraikat. Elég volt abból, hogy Brüsszelben a magyar sajtószabadságot féltik, miközben más tagállamokban oknyomozó újságírókat gyilkolnak” – fogalmazott Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter hozzátette: „Az európai politikusoknak végre a valódi kérdésekkel kellene foglalkozniuk, végre az európai emberek és a keresztény Európa védelmében kellene fellépniük. Mindezt addig, amíg még nem késő! Magyarországra számíthatnak”.

Forrás: Magyar Hírlap