Hírek Sport hirek Két góllal nyert a Fradi Kisvárdán, jöhet a Barcelona!

Két góllal nyert a Fradi Kisvárdán, jöhet a Barcelona!

A címvédő Ferencváros 2–0-ra nyert a Kisvárda otthonában a labdarúgó NB I 7. fordulójának nyitó mérkőzésén, a jövő héten kedden a zöld-fehérek a Barcelonával csapnak össze.

Nagy csatában nyert a Ferencváros (Fotó: Árvai Károly)

NB I
7. FORDULÓ
Kisvárda Master Good–Ferencvárosi TC 0–2 
(Isael 66., Karaszjuk 89. – öngól)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 3122 néző. Vezette: Berke

Hiába a ködös, szürke idő, Kisvárdán mindig nagy esemény, ha a Ferencváros látogat a városba. A mintegy tizenhatezer fős településen péntek este ismét megbolydult az élet, az őszi sötétségben parkolóhely után kutatva autók forgolódtak ide-oda az utakon, gyalogosok sasszéztak csoportokba verődve a Várkerti Stadion irányába – össze is jött a telt ház.

Szerhij Rebrov ezúttal a biztonságra szavazott, már ami a szájmaszkot illeti… A zöld-fehérek vezetőedzője eddig rendre alkalmi álarc nélkül állt a kispad előtt, Kisvárdán azonban fekete maszkot húzott, és kilencven percen át abban dirigált az oldalvonal mellől. A hangját így is ki tudta ereszteni, amiből arra lehetett következtetni, az első félidőben látottakkal nem igazán elégedett. Hiába birtokolta többet a labdát csapata, csak néhány lehetőségig jutott.

A fordulás után a csereként beálló Eldar Civic vitt színt a játékba, a bosnyák védő pályára lépése után megkerülős csellel kezdett, amelyet követően nyomban gólt érően tekert középre. A brazil Isael gólja eldöntötte a mérkőzést, a Kisvárda ugyan próbált néhány rohamot indítani, Dibusz Dénes ezúttal is a helyén volt, egyszer kellett védenie, igaz, az bravúr volt a javából.

A Ferencváros erejét jelzi, hogy az ilyen mérkőzéseket is meg tudja nyerni, a lefújás előtti pillanatokban el is varrta a szálakat  (egy öngóllal). Pontosan tudták a zöld-fehérek, mennyire kínkeserves lesz a jó formában lévő Kisvárda otthonában győzni, az utóbbi időben rendre megizzadtak a várdaiak ellen, ám – ahogyan az elmúlt időszakban – ezúttal is legyőzték őket. 0–2

A ferencvárosiaknak kedden a Camp Nouban van jelenésük, különös leírni, de a Várkerti Stadion után a Barcelona otthonában kell helytállniuk. A Bajnokok Ligája más kávéház, de a Ferencváros mostanra eljutott oda, hogy nem kell félteni egyetlen mérkőzésektől sem.

Folytatás kedden – Barcelonában.

Forrás: Nemzeti Sport