Hírek Sport hirek Keretet hirdetett Marco Rossi

Keretet hirdetett Marco Rossi

Kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a világbajnoki keretét. A magyarok sorrendben Lengyelországgal, San Marinóval és Andorrával játszanak. 26 játékos kapott behívót.

Marco Rossi szövetségi kapitány 26 fős keretet hirdetett a magyar labdarúgó-válogatott márciusi világbajnoki selejtező mérkőzéseire. A behívott játékosok között hosszú idő után újra ott van a télen a Ferencvárostól az MTK Budapesthez igazolt Varga Roland, valamint először kapott meghívót a Puskás Akadémia két futballistája, a támadó Géresi Krisztián és a kapus Tóth Balázs.
„Ha csak valaki kiugró teljesítménnyel nem hívja fel magára a figyelmet, akkor nincs értelme változtatni az őszi csapaton. Mindemellett Szoboszlai Dominik és Könyves Norbert sérült, Gyurcsó Ádám pedig jelenleg keveset játszik klubcsapatában, ezért rájuk ezúttal nem számíthatok” – mondta a magyar szövetség (MLSZ) honlapjának az olasz szakvezető. Megjegyezte, ezúttal nem tud olyan kerettagról, akinek a karanténszabályok miatt idő előtt kellene elhagynia a válogatottat, ugyanakkor azért hívott meg 26 játékost, hogy minden helyzetre fel legyenek készülve.
A visszatérők és újoncok kapcsán az 56 éves tréner kiemelte, hogy Varga Roland nagyon jól járt a klubváltással, rengeteget játszik és sok gólt rúg, kitűnő formában van. Szerinte ugyanez elmondható Géresi Krisztiánról is, aki olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre szüksége van. Hozzátette, ő azért még nincs csúcsformában, de bízik benne, hogy a meghívó újabb lökést ad neki ennek eléréséhez.
„Tóth Balázs a sérüléssel bajlódó Kovácsik Ádám hiánya miatt, valamint jó teljesítményének köszönhetően kap lehetőséget, hiszen az egyik legjobb fiatal kapus az országban” – fogalmazott a kapusposztról Rossi, egyúttal kitért Gazdag Dánielre is, akire eredeti pozíciójában, azaz középpályásként számít, nem előretolt ékként, amit jelenleg játszik a Budapest Honvédban.
Az ágyéksérüléssel bajlódó Szoboszlairól kifejtette, ő is csak annyit tud, hogy felépülőben van, de nincs konkrét időpont a visszatérésére, így meg kell várni a következő hetek fejleményeit. Hozzátette, nehéz pótolni őt, mert nem véletlenül a Leipzig középpályása a keret legértékesebb játékosa.
„Lengyelország ellen fontos lenne a három pont megszerzése, de akár egy ponttal is elégedett lennék. Képtelen vagyok döntetlenre felkészíteni a válogatottat, mindig a győzelem a cél, azonban alakulhat úgy az összecsapás, hogy védekezésre kényszerülünk” – mondta az M4 Sporton közvetített sajtótájékoztatón az első vb-selejtezőről Rossi, aki szerint a világ jelenlegi legjobb játékosának, Robert Lewandowskinak a semlegesítését jószerivel senki nem tudta megoldani. Úgy vélte, Gulácsi Péternek és Willi Orbánnak ebben kulcsszerepe lehet, mivel jól ismerik a Bayern München lengyel csatárát.
Rossi az utána következő San Marinó-i és andorrai fellépésen kötelezőnek nevezte a győzelmet, viszont hangsúlyozta, hogy ehhez kellően komolyan kell venni a két ellenfelet.
A magyar válogatott március 25-én a Puskás Arénában fogadja a lengyel gárdát, majd három nappal később San Marino, március utolsó napján pedig Andorra vendége lesz. A válogatott itthon játszó tagjai jövő csütörtökön találkoznak Telkiben, az idegenlégiósok pedig a hétvégi bajnoki mérkőzéseiket követően érkeznek meg a válogatott főhadiszállására.

Szoboszlai nélkül készülnek a magyarok a lengyelek ellen
Szoboszlai nélkül készülnek a magyarok a lengyelek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott kerete
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Puskás Akadémia FC).
Védők: Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szalai Attila (Fenerbahce), Willi Orbán (RB Leipzig)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Parizan Belgrád), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros).
Támadók: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest).

Forrás: hargitanepe.hu