Hírek Sport hirek Isten éltesse Németh Krisztiánt – Videó

Isten éltesse Németh Krisztiánt – Videó

A Columbus Crew magyar légiósa 32. születésnapját ünnepli


A 37-szeres magyar válogatott, korábbi EB-résztvevő Németh Krisztián 1989 január 5-én látta meg a napvilágot Győrben.

A 32. születésnapját ünneplő magyar támadó azóta nagyon hosszú utat járt be, és számos sikert tudhat magáénak klubcsapataiban és a válogatottban is. Decemberi győzelmük után ő az MLS történetének egyetlen magyar bajnoka.

Ha csak az Észak-amerikai légiós éveinek eredménylistáját nézzük, három klubjával (Sporting KC, New England Revolution, Columbus Crew) lenyűgöző a lista:

– MLS bajnok (2020)
– US Open-kupagyőztes (2015)
– US Open-kupa gólkirály (2015)
– Az év MLS-góljának szerzője (2015)
– A hónap legjobb játékosa az MLS-ben (2015 május)
– A forduló legszebb MLS-góljának szerzője (2x)

Németh Krisztiánnal legutóbb Csibi Lóránd, a Clevelandi Magyarokért Alapítvány elnöke és a Clevelandi Magyarokért weboldal üzemeltetője készített interjút a tengerentúli profi labdarúgóligában (MLS) nagydöntője előtt. A december 23-án közzétett interjúban egyebek mellett szó esik a Columbus Crew csapatáról és Németh Krisztián beilleszkedéséről, Columbus városáról, a magyar légiósokkal való kapcsolatról, illetve természetesen a válogatottról és a nyári Európa-bajnokságról, melyen a játékos természetesen ismét szívesen részt venne.

A SportHatárokNélkül.hu oldala a clevelandi barátaink interjújával kíván boldog születésnapot és további sok sikert Németh Krisztiánnak!

fotó: Jenkifoci.hu

Szerző: sporthataroknelkul / Tőkés Máté