Hírek Elszakított területi hirek Helyére került Bethlen Gábor szobra Marosvásárhelyen

Helyére került Bethlen Gábor szobra Marosvásárhelyen

Szovátáról Marosvásárhelyre szállították, ezt követően pedig helyére került kedden délelőtt Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szobra.

A Harmath István által tervezett szobor már egy éve Sánta Csaba szovátai öntőművész udvarán várja, hogy elfoglalja méltó helyét Marosvásárhely főterén.

Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármester  kommunikációs tanácsadója, Borsos Csaba a Székelyhonnak azt nyilatkozta, hogy jogi akadályok nagyjából elhárultak Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szobrának Marosvásárhelyen történő felállítása elől.

A tervek szerint már idén felállítják Bethlen Gábor szobrát Marosvásárhelyen Zömmel elhárultak a jogi akadályok Bethlen Gábor erdélyi fejedelem teljes alakú szobrának Marosvásárhelyen történő felállítása elől, a szervezési feladatok megoldása maradt csak hátra – mondta el a Székelyhonnak Borsos Csaba, a polgármester kommunikációs tanácsadója.

Mint kifejtette, a pontos dátumot ezután rögzíti az önkormányzat, és időben tájékoztatja erről a marosvásárhelyieket. „Az eseményre még ebben az évben sor kerül” – hangsúlyozta.

Fotó: Haáz Vince

Forrás: szekelyhon.ro