Hírek Elszakított területi hirek Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése!

Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése!

A koronavírus-járvány sem szabhatott gátat a nemzeti összefogásnak – írja a hivatalos közösségi oldalára feltöltött legfrissebb bejegyzésben az igazságügy-miniszter.

Varga Judit beszámol róla, hogy az Európai Parlament plenáris ülése megszavazta az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó rendeletmódosítást. A módosítás – többek között – a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló kezdeményezését is érinti.

A mindenki javát szolgáló megoldás lehetővé teszi, hogy a koronavírus-járvány miatt ellehetetlenült aláírási folyamat a kiesett idővel meghosszabbodjék. Örülök, hogy sokunk fellépésének köszönhetően eredményt tudtunk elérni!

A példaértékű összefogásnak köszönhetően már több mint egymillió uniós polgár támogatását élvezi a kezdeményezés. Az egymillió aláírás kritériuma mellett azonban azt a feltételt is teljesíteni kell, miszerint a tagállamok negyedében meghatározott számú aláírást kell elérni.

– Vegyünk egy újabb lendületet! Ne feledjük, együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség! – olvasható Varga Judit Facebook-posztjában.

➡️ Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése! ✌🏻 A koronavírus-járvány sem szabhatott gátat…..

Közzétette: Varga Judit – 2020. július 9., csütörtök

Forrás: Magyar Nemzet