Hírek Magyarországi hírek Ezért kell a magyar Hiúz

Ezért kell a magyar Hiúz

Amit arról korábban hírt adtunk, közel hétszázmilliárd forintos program keretében alapít vegyes vállalatot a magyar állam a német Rheinmetall hadiipari óriáscéggel Lynx gyalogsági harcjárművek gyártására. De miért esett a választás magyarul Hiúz névre hallgató lánctalpasra? Összefoglaltuk, milyen érvek szólnak a német nagymacska mellett. 

– Magyarország azt ígérte a NATO-nak, hogy szárazföldi nehézfegyverzetét is helyreállítja, a harckocsikon és a tüzérségen túl a képesség csomag gerincét pedig a gyalogsági harcjárművek adják. IFV-je – azaz a Hiúzhoz hasonló páncélozott harcjárműve – 2007-óta nincs is, mióta kivonták a hadrendből a szovjet gyártmányú BMP-1-es lánctalpasokat. Feladataikat jelenleg a Magyar Honvédség által évtizedek óta használt, szovjet gyártmányú BTR-80-as kerekes páncélozott csapatszállítók végzik, amelyek annak dacára is elavultnak számítanak, hogy elmúlt években folyamatosan átépítették és modernizálták őket. Ezt az űrt töltik majd be a Hiúzok, amelyek KF31-es variánsát 2016-ban, a KF41-est pedig 2018-ban mutatták be, így mondanunk sem kell, hogy lényegesen modernebb konstrukciók a nyolcvanas években gyártott BTR-eknél. Úgy tudjuk, a honvédség a nagyobb méretű, negyvennégy tonnás, három plusz nyolc katonát szállítani képes KF41-est választotta.

– A Hiúz fejlett védelmet biztosít a benne utazóknak, páncélzata véd a ballisztikus és aknarobbanástól egyaránt, ráadásul szükség esetén ez a páncélzat könnyűszerrel kicserélhető, akár harctéri körülmények között is. A rakéták ellen aktív rendszerek védik a járművet, a Lance 2.0 toronyba elektromosan üzemeltetett Wotan 35-ös ágyút építenek, ami 35×228 mm-es lövedéket használ.

– Tavaly többször is felmerült, hogy hazánk egy másik német IFV-t, a Pumát fogja választani, sokan ezt tartják a kategória legjobbjának. A Hiúz ugyanakkor versenytársánál gazdaságosabban üzemeltethető, így észszerűbb választás. Ráadásul a Rheinmetall mérnökei egy moduláris felépítésű járművet raktak össze, így tetszőlegesen lehet kialakítani belőle csapatszállítót, parancsnoki járművet, felderítőt, javítóegységet vagy mentőjárművet, mindezt csupán nyolc óra szereléssel, amely nem igényel gyári környezetet. Moduláris a Hiúz hardvere és elektronikus rendszere is, amely megkönnyíti a sérült alrendszerek cseréjét. A jövőbeli fejlesztések lehetősége pedig szinte végtelen, hogy csak néhány példát említsünk, kerülhetnek rá különböző légvédelmi eszközök, vagy aknavető is.

– A Hiúz hiánypótló harceszköz, eleve nem egy adott ország megrendelésére készült – a Rheinmetallnál meglátták a piaci rést, ez inspirálta a jármű fejlesztését.

– Az üzlet jóval több egyszerű nagybevásárlásnál, ugyanis a Hiúzok gyártása egy vegyesvállalat keretében Magyarországra költözik. Ez hatalmas lökést fog adni a hazai hadiiparnak, noha hivatalos adatok még nincsenek arról, hogy a Magyar Honvédség mennyit fog rendszeresíteni a harcjárművekből, a becslések nagyjából kétszáz darabot emlegetnek. Az sem hátrány, hogy a gyártósorral magyar kézbe kerül egy olyan kapacitás, amelyre nehéz helyzetben is stabilan lehet számítani, azaz csökken hazánk kitettsége. 

– Noha a hazai gyártás feltételeit a felek még tárgyalják, így részleteket még nem tudhatunk, amennyiben lehetőség lesz az itthon gyártott Hiúzok külföldi értékesítésére, azzal páratlan lehetőség nyílna meg Magyarország előtt, hogy bekapcsolódjon a nemzetközi fegyverkereskedésbe, elvégre egy világhírű gyártó neve állna a magyar gyár terméke mögött. Beszédes, hogy már egy ideje az Egyesült Államok is érdeklődik a harcjármű iránt, a Bradley páncélost váltanák vele. Érdeklődik Csehország, Ausztrália és Katar is, ami azt mutatja, hogy keresletben nem lesz hiány. 

– Németországtól korábban is horribilis összegekért rendeltünk fegyvereket, eddig több mint ötszázhetven milliárd forintért, amivel Magyarország volt a legnagyobb megrendelője a német hadiiparnak 2019 első felében. Ám a Rheinmetall-üzlet mindezeken túltesz, egymagában megközelíti hétszázmilliárd forintot. Ilyen nagy értékű üzletek esetében pedig fontos szempont az úgynevezett offset is, hiszen az ellentételezés a vásárlónak is sokat hozhat a konyhára beruházások, gazdaságfejlesztés, vagy akár beszállítói tevékenység fejlődéséhez való hozzájárulás formájában. Németország ebben ideális partner lehet, hiszen a két ország között régóta meglévő gazdasági háló komoly lehetőséget ad az ilyen dealekhez.

Forrás: Demokrata