Hírek Magyarországi hírek Erdő Péter adventi üzenete

Erdő Péter adventi üzenete

Videóüzenetet küldött Erdő Péter bíboros advent alkalmából. A főpásztor Krisztussal való találkozásra bátorít mindenkit.Gyászt, csüggedést, elbizonytalanodást hozott sokaknak a világjárvány. Ugyanakkor alkalmat is kínál, hogy elgondolkozzunk az életünkről – üzeni Erdő Péter bíboros advent elsővasárnapjának előestéjén.

A főpásztor videóüzenetében azt mondta: „Az ember élete, mindennemzedék élete híd a múltból a jövő felé. Az élet hídját kell megépítenünk!” A szülők, az orvosok, a betegápolók, mindazok, akik az egészségünket és az életünket védik,különösen sokat dolgoznak ezen. Az élet hídja mellett a bíboros szerint a szeretet hídját is fel kell építenünk. Ebben a családszerepét emelte ki.

Erdő Péter úgy fogalmazott:

„A szülők ezt a drága kincset úgy adják tovább, hogy majd egymást szeretni tudó, az egész társadalomban barátságos és segítőkész,derűs embereket nevelnek.”

Az építkezést a tudás hídjának megalkotásával kell folytatni. A főpásztor kihangsúlyozta: az emberiség által felhalmozott tudást át- és tovább kell adni a jövő nemzedékeknek.

A pedagógusok, a nevelők, a kutatók, a tudósok mind-mind ezen fáradoznak. Ez felelősség,kihívás és nagyszerű feladat is. Erdő Péter hozzátette:

„Mindennek akkor van igazán értéke, ha van értelme a múltunknak,van értelme a jövőnknek, van értelme egyén és közösség életének.”

A bíboros biztató, bátorító üzenetét azzal zárta, hogy nem maradtunk egyedül ezekkel a kihívásokkal, hiszen Isten nem hagyja magára az emberiséget.

„Ő itt jár velünk a történelemútján és vár bennünket egy boldogító örök találkozásra. Itt a Földön is ragadjuk meg a találkozás alkalmait!”

Erdő Péter tolmácsolta meghívását a 2021 szeptemberében esedékes budapesti Eucharisztikus Világkongresszusra. A főpásztor azzal zárta adventi üdvözletét:

„Találkozzunk Krisztussal Budapesten, legyen Ő életünk sugárzó társa, legyen Ő az, aki optimizmust és örömet hoz az életünkbe!”

Fotó: Ambrus Marcsi

Forrás: NEK