Hírek Amerikai hirek Egyre nagyobb a pusztítás Philadelphiában, az erőszak miatt éjszakai kijárási tilalmat vezettek be

Egyre nagyobb a pusztítás Philadelphiában, az erőszak miatt éjszakai kijárási tilalmat vezettek be

Lángokban áll Philadelphia, tovább tombol az erőszak az utcákon, mióta hétfőn délután a rendőrök lelőttek egy késsel hadonászó fekete férfit. Állandóak a rablások, a fosztogatók és gyújtogatók eddig 53 rendőrt megsebesítettek. Donald Trump amerikai elnök felajánlotta a városnak a szövetségi kormány segítségét.

Mint arról az Origo is beszámolt, rendőrökre támadt és fosztogatott a radikális baloldal Philadelphiában egy késsel támadó fekete férfi, a 27 éves Walter Wallace lelövése miatt. 

A rendőrség közlése szerint hétfő este óta több mint 170 embert tartóztattak le fosztogatások és gyújtogatások gyanújával, eddig 53 rendőr megsebesült. A város vezetői szerint

LEGALÁBB EZREN VETTEK RÉSZT A BOLTOK ÉS ÜZLETEK FELTÖRÉSÉBEN ÉS KIFOSZTÁSÁBAN.


“Ezek az emberek nem tesznek egyebet, mint elprédálják az értékes erőforrásainkat” – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Danielle Outlaw, philadelphiai rendőrfőnök. A kialakult helyzetet “az elharapódzott törvénytelenség” állapotaként minősítette és ítélte el. Philadelphiában
éjszakai kijárási tilalmat hirdettek.

FORRÁS: AFP/GABRIELLA AUDI

Donald Trump amerikai elnök Nevadában kampányolva a rend és a törvényesség helyreállítását sürgette, és “szörnyűségesnek” nevezve a helyzetet,FELAJÁNLOTTA A VÁROSNAK A SZÖVETSÉGI KORMÁNY SEGÍTSÉGÉT.

Forrás: Origo.hu