Hírek Sport hirek Egyetlen egy játékos sem térdelt le az NHL újrakezdődő szakaszában

Egyetlen egy játékos sem térdelt le az NHL újrakezdődő szakaszában

Minden csapat különböző módon mutatta be az „egyenlőséget támogató egységét” az amerikai és a kanadai himnuszok során.

A többi hivatásos sport területén megfigyelhető tendenciák szerint egyetlen jégkorongozó játékos sem térdelt el a nemzeti himnuszok lejátszása során a hét különböző NHL rájátszásának mérkőzésein. A New York Islanders és a New York Rangers együttes játékosai mind álltak, mind a kanadai mind pedig az amerikai nemzeti himnusz alatt, amely minden játék megkezdése előtt elhangzik. A Philadelphia Flyers és a Pittsburgh Penguins csapat játékosai szintén álltak a himnusz alatt.

„A Penguins és a Flyers, ebben a sportban a legkeményebb versenytársai egymásnak, de ma délután szolidaritással egyesültek, hogy álljanak szembe a társadalmi igazságtalanság, a rasszizmus és a gyűlölet ellen” – szólt a Penguins hivatalos nyilatkozata. “

A Dallas Stars és a Nashville Predators játékosai is a nemzeti himnusz alatt egymásba karolva álltak. Szintén a kezdőkörben egymásba karolva álltak a Boston Bruins és a Columbus Blue Jackets játékosai is a mérkőzés kezdetekor elhangzó himnuszok alatt.

A nemzeti himnusz alatt térdelés 2016-ban kezdődött, amikor a akkori San Francisco 49 ers negyeddöntője ( NFL ), Colin Kaepernick irányító térdre ereszkedett, hogy tiltakozzon a fekete rendőrség szisztematikus rendőri brutalitása ellen.

Forrás: DailyWire.com