Hírek Amerikai hirek Egy baba is lehet rasszista — állítja egy amerikai állam oktatási hivatala

Egy baba is lehet rasszista — állítja egy amerikai állam oktatási hivatala

Arizona állam kiadott egy új oktatási segédanyagot, amely segíti a szülőket „anti-rasszizmusra” nevelni a gyermekeiket. Az anyag szerint egy kisbaba már három hónapos korától mutathatja a rasszizmus jeleit. 

A segédanyag szerint a szülőknek már akkor érdemes elkezdeni oktatnia a gyermekeiket a faji kérdésekről mielőtt azok megtanulnának beszélni – írja a Daily Wire. 

Az anyag elsősorban a fehér gyerekeket célozza, mivel szerintük a fehér kisgyerekek elfogultsága saját bőrszínükkel kapcsolatban 3 hónapos kortól 5 éves korig alakul ki.

A segédanyag szerint a „hallgatás segíti a rasszizmust” ezért minél hamarabb el kell kezdeni a gyermekekkel beszélgetni a faji kérdésekről.

A kiszivárogtatott grafika tartalmazza, hogy milyen korban, hogyan kell beszélgetni a gyermekekkel a faji kérdésekről és a rasszizmusról. A szöveg szerint már három hónaposoknak is mesélni kell a témáról, mivel „a babák többet néznek az olyan bőrszínű emberek arcába, akiknek bőrszíne azonos a gondozójukkal.”

Az anyag szerint egy két éves már faji alapon indokolja mások viselkedését, és 30 hónapos korára már faji alapon választ barátokat, és öt éves korukra már „elfogultak más bőrszínekkel szemben.”

A grafika szerint egy óvodás már lehet rasszista.

Arizona állam oktatási hivatala azt ajánlja a szülőknek, hogy olvassák el a szélsőbaloldali HuffPost „Hogyan beszéljenek a fehér szülők a gyerekeikkel a faji kérdésekről?” című cikkét.

A cikk többek között azt állítja, hogy „kutatások szerint már egy három hónapos baba is elkezdi látni a bőrszínt.”

Többen felszólították Arizona állam republikánus kormányzóját, hogy vizsgáltassa ki a dokumentumot.

Forrás: Daily Wire/Hetek