Hírek Amerikai hirek Chicagóban az éj leple alatt eltávolították Kolumbusz szobrát

Chicagóban az éj leple alatt eltávolították Kolumbusz szobrát

A már jó ideje elsősorban az utcai bandaháborúkról és lövöldözésekről ismert Chicagóban, ahol immár hetek óta egyre súlyosabb a helyzet, az éjszaka leple alatt eltávolították Kolumbusz Kristóf szobrát. 

BREAKING: The Columbus statue is indeed coming down in Grant Park. Crews are on the scene and rope is on the statue. pic.twitter.com/3hetyojA1g— WBBM Newsradio (@WBBMNewsradio) July 24, 2020

Az internetre feltöltött videók és fényképek tanúsága szerint helyi idő szerint pénteken kora hajnalban munkások érkeztek a Grant Parkban álló szoborhoz, amelynél egy héttel korábban erőszakos tüntetők csaptak össze az azt védő rendőrökkel – olvasható a Fox News amerikai hírcsatorna internetes oldalán.

A Chicago Tribune szerint a szobor eltávolítására azért került sor, hogy így enyhítsék a tüntetők és a rendfenntartók közti feszültségeket az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában.

The crane has showed up to take down the Columbus statue here in the #SouthLoop #Chicago pic.twitter.com/SaSjAN1xqI— CapturedNews Shooter (@CNshooter) July 24, 2020

Egyelőre nem tudni, mi a terv a szoborral, hol akarják tárolni azt, illetve mi lesz a sorsa a jövőben.

Már csütörtökön szárnyra keltek olyan hírek, amelyek szerint a város fekete bőrű polgármestere, Lori Lightfoot minél előbb el akarja távolíttatni a kontinens felfedezőjeként számon tartott Kolumbusz Kristóf szobrát.

Forrás: Demokrata