Hírek Elszakított területi hirek Böjte Csaba kigyógyult a koronavírus-fertőzésből, és elhagyta a budapesti kórházat

Böjte Csaba kigyógyult a koronavírus-fertőzésből, és elhagyta a budapesti kórházat

Több mint tíz napos kezelés után elhagyta a budapesti kórházat hétfőn Böjte Csaba, akit koronavírus-fertőzéssel kezeltek. A ferences szerzetes felgyógyult, és köszöni, hogy imádkoztak az egészségéért.

A dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője közösségi oldalán posztolt videóban is megörökítette a pillanatot, amint elhagyja a budapesti Szent László Kórházat. Közölte, imádságos szeretettel gondol az egészségügyi intézmény minden egyes munkatársára és azokra is, akiket a kórházban gondoznak, ápolnak.

Böjte Csaba hálát adott Istennek, hogy papírja van arról, miszerint meggyógyult, de a testében is érzi az áldott békét. Koronavírus-tesztje egyébként egy nappal korábban negatív lett. Jól érzem magam, erőben, egészségben jöttem ki a kórházból” – jelentette ki a ferences szerzetes. Felidézte, hogy november 13-án jelentkeztek nála a tünetek, 16-án lett pozitív a koronavírus-tesztje, majd Magyarországra szállították kórházi kezelésre.

Böjte Csabát egyébként frissen napvilágot látott Füveskönyve egyik példányával várták a kórház kapujában, a kötetben számára fontos keresztény értékeket fogalmazott meg.

A ferences szerzetes megjegyezte: nem biztos abban, hogy ezt a könyvet a kezében tarthatná, ha nincs ez a vírus.

„A koronavírust szidjuk, meg is érdemli, velem se volt kesztyűs kézzel. Déván a járvány bezárt bennünket, ami segített abban, hogy a lényegesekre fókuszáljuk a dolgainkat, elmélkedjünk. Így született meg ez a könyv”

– közölte a Szent Ferenc Alapítvány vezetője.

Csaba atya elmondta, a járvány számos ajtót bezár ugyan az emberek előtt, de meg kell néznünk, hogy melyek azok az igazán lényeges, fontos dolgok, amelyek meghatároznak bennünket. „Család, elmélyülés, rendcsinálás” – sorolta a ferences szerzetes.

Forrás: Kronikaonline.hu