Hírek Amerikai hirek Biden megtagadná Donald Trumptól a hírszerzési információkat

Biden megtagadná Donald Trumptól a hírszerzési információkat

Joe Biden amerikai elnök az amerikai CBS csatornának adott péntek esti interjújában kijelentette: nem szeretné, ha elődje, Donald Trump a továbbiakban is kapna hírszerzési tájékoztatókat. A hírszerzési információk a szokásjog szerint a már leköszönt amerikai elnököknek is járnak. Biden minden további nélkül megtagadhatja ezeket Trumptól. Az új elnök elmondása szerint Trump esetében amiatt határozna másképp, mert

a volt elnöknek „kiszámíthatatlan a viselkedése”.

– Milyen előnyökkel szolgál, ha megadjuk neki ezeket az információkat? Azonkívül, hogy egy óvatlan pillanatban kikotyoghat valamit? – fogalmazott az Egyesült Államok 46. elnöke, aki az eddig csak részletében sugárzott beszélgetés során azt sem tagadta, hogy veszélyesnek és óvatlannak találja Trumpot.

A CNN az üggyel kapcsolatosan egyébként megjegyzi: a republikánus politikus a hivatalból való távozása óta egyetlen egyszer sem kért hozzáférést titkosított információhoz. A hírszerzési tájékoztatókat Trump elnökként egyébként sem naponta olvasta, hanem hetente két-három alkalommal felvilágosították azok tartalmáról – teszi hozzá a liberális hírcsatorna.

Forrás: Magyar Nemzet