Hírek Magyarországi hírek Az Európai Unió tagországai közül az elmúlt évtizedben Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a gyermekvállalási kedv

Az Európai Unió tagországai közül az elmúlt évtizedben Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a gyermekvállalási kedv

Európában a magyarok gyermekvállalási kedve a nőtt legjobban.

Az elmúlt évtizedben Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a gyermekvállalási kedv az Európai Unió tagországai közül – írta az Eurostat friss adatai alapján a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán.

Novák Katalin családügyi miniszter Facebook-oldalán közölte, az Eurostat adatai szerint az Európai Unió tagállamaiban a termékenység már három éve csökken, Magyarországon viszont emelkedik: 2010 és 2019 között 24 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv az országban.

A gazdasági válság és a baloldal megszorító intézkedései miatt 2010-re Európában Magyarországon csökkent a legalacsonyabb szintre a gyermekvállalási kedv, majd 2012-ben fordulat következett be – tudatta, hozzátéve: tíz éve öt tervezett gyermekből három született meg, ma viszont már négy.

Novák Katalin hangsúlyozta: a kormány fő célja továbbra is a magyar családok támogatása, a gyermekvállalás megkönnyítése és a gazdaság újraindítása.

Forrás: Hirado.hu