Hírek Sport hirek Átviharzott az Inter a Sahtaron, öt gólig meg sem álltak Lukakuék

Átviharzott az Inter a Sahtaron, öt gólig meg sem álltak Lukakuék

A Sevilla és az Inter vívja a finálét a labdarúgó Európa-ligában pénteken, az olaszok a második elődöntőben 5–0-ra elverték az ukrán Sahtar Donecket.

A Sahtar sem úszta meg Lukaku-gólok nélkül (Fotó: AFP)

Az Inter tíz, a Sahtar tizenegy veretlenül megvívott mérkőzéssel a háta mögött érkezett az elődöntőbe, ahol az olaszok a jó formában lévő Lautaro Martínez, Romelu Lukaku csatárkettősben, az ukránok a brazil légiósaikban bíztak. Az első félidőben Lautaro Martínez góllal használta ki az ukrán védelem együttes leállását és Nicolo Barella remek beadását, a brazilok ellenben nem villogtak, egy jobb felső sarok fölött elzúgó Marcos Antonio-lövést tudtak csak felmutatni.

Lukaku inkább az előkészítésben jeleskedett, illetve egyszer egy gólt akadályozott meg az ötösön, annyira megzavarta ugyanis Danilo D’Ambrosiót, hogy csapattársa nem találta el rendesen fejjel a labdát. A fordulás után az olasz már kissé messzebb helyezkedett a belgától egy szöglet után, be is talált, és a nagyon szép fejes góllal gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.

Akadt ugyan helyzete az ukrán csapatnak, a középcsatár Júnior Moraes hat méterről Samir Handanovicot találta el, de azután Lukaku adott egy gólpasszt Lautaro Martíneznek, majd Lautaro Martínez adott egy gólpasszt Romelu Lukakunak, aki így sorozatban 10. El-mérkőzésén is betalált. Most kétszer is, mert a hajrában ő adta meg a kegyelemdöfést.

Emlékezetes mérkőzésen jutott tehát az El-döntőbe az Inter.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ
Internazionale (olasz)–Sahtar Doneck (ukrán) 5–0 
(L. Martínez 19., 74.,  D’Ambrosio 64., R. Lukaku 78., 84.)

Vasárnap játszották
Sevilla (spanyol)–Manchester United (angol) 2–1 (Suso 26., L. De Jong 78., ill. Bruno Fernandes 9. – 11-esből)

Forrás: Nemzeti Sport