Hírek Morzsák Amerika legnagyobb szégyene elkezdődött: Megsemmisíti a liberális elit Trumpot

Amerika legnagyobb szégyene elkezdődött: Megsemmisíti a liberális elit Trumpot

Három órán át tartott a vita az Egyesült Államok Kongresszusának alsóházában arról, hogy a történelemben először, egy elnöki ciklus alatt második alkalommal is megindítsák-e az elnök elmozdítására irányuló alkotmányos eljárást.

A CNN szerint legalább egy tucat republikánus képviselő a demokratákkal együtt várhatóan meg fogja szavazni az eljárás megindítását. Az Alkotmánynak megfelelően az elmozdításról végül majd a felsőházban, a Szenátusban dönthetnek a szentárok. Trump ellen a vád, hogy felkelésre bujtotta fel a Capitoliumot megostromló híveit. Az indoklásban Trump két gondolata szerepel idézetként a január 6-i beszédéből: “megnyertük a választást, óriási előnnyel nyertük meg” “ha nem harcoltok pokolian, már nem lesz országotok”

Frissitve

Megindítják az impeachment-et Trump ellen

A dokumentum szerint az a fő vád az elnök ellen, hogy súlyosan veszélyeztette az Egyesült Államokat és törvényhozásának biztonságát azzal, hogy múlt héten szerdán mondott beszédében feltüzelte híveit, akik azután megostromolták a Capitoliumot, a törvényhozás épületét.

Az Amerikai Egyesült Államok Képviselőháza megszavazta az alkotmányos felelősségre vonási eljárást Donald Trumppal szemben.

A felelősségre vonási eljárás megszavazása után a törvények értelmében az ügy a szenátus elé kerül, ahol az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság elnöke, John Roberts vezetésével lefolytatják a pert Donald Trump ellen.

A képviselőház szerdán helyi idő szerint reggel 9 órakor kezdte a vitát az elnökkel szembeni alkotmányos felelősségre vonási eljárásról.

A Nemzeti Gárda a Capitoliumban biztosította a helyszínt, az őrség tagjai még az éjszakát is az épületben töltötték – írja a HVG.

Forrás: vadhajtasok