Hírek Amerikai hirek Clevelandi hirek A Torontói Független Magyar Rádió felhívása

A Torontói Független Magyar Rádió felhívása

Kedves Hallgatóink a világ minden táján!

Több, mint 20 éve szól a Független Magyar Rádió, 2000 februárjától több, mint 1000 adással jelentkeztünk, hoztuk el szép magyar nyelvünket az Önök lakásába. Ezalatt az elmúlt 20 év alatt, több, mint 500 000, azaz félmillió dollárt kellett a rádióstúdiónak kifizetnünk, csak azért, hogy hetente 2 órás adásunkat kisugározzák az éterbe. Igen, az egész összeg csak arra megy, hogy a rádióállomás leadja az adásunkat. Nagyon sok pénz ez, közel egy ház ára.

Elérkeztünk hát egy fontos fordulóponthoz, és most óriási dilemma előtt állunk. Sajnos azt vesszük észre, hogy a rádió támogatása jelentős mértékben és folyamatosan csökken az utóbbi években. Hirdetőink száma elenyésző, és mi kimondthatatlanul hálásak vagyunk azoknak, az üzleteknek, vállalkozóknak akik hosszú évek óta kitartanak mellettünk, támogatják munkánkat. Azoknak a hűséges hallgatóinknak is hálás köszönet jár, akik rendszeresen hozzájárulnak a stúdió költségéhez, nélkülünk nem lennénk képesek létezni.

A rádió munkatársai ingyen és bérmentve dolgoznak, ezért mi fizetést nem kapunk. 20 éve minden péntek – szombatunkat a rádió készítésével töltjük. Ez nem panasz, szívvel-lélekkel áldozzuk fel szabadidőnket, készítjük az adást, hogy Önöknek értékes perceket szerezzünk.

Azt viszont már nem tudjuk tovább vállalni, hogy az adás sugárzásáért fizessük a horribilis összegeket úgy, hogy közben nem kapunk kellő támogatást. Tudjuk, sokan hallgatják adásunkat, és azt is tudjuk, egyre többen az interneten keresztül hallgatnak minket szerte a nagyvilágban.

Ezért arra a döntésre jutottunk, ha így nem tudjuk tovább fenntartani a rádiót, át kell térnünk teljes egészében az online sugárzásra.

Ehhez kérjük hallgatóink segítségét, hogy egy képet kapjunk, ki hogyan és honnan hallgatja a rádiót. Egy kis közvéleménykutatásra hívjuk Önöket, kérjük, figyelmesen olvassák el a kérdéseket, és csak ezekre kérünk rövid válaszokat.

Kérjük szeptember végéig adják le válaszaikat. telefonon: 416-693-8312, 416-966-5156 levélben: Zsolt Bede-Fazekas, 695 Coxwell Ave. #601, Toronto, Ont. M4C 5R6

e-mailben: magyarradio@hotmail.com

ezenkívül személyes címeinken – és a rádió facebook odalán: Magyar Rádió Toronto

Kérjük a “message “ gombot megnyomva válaszoljon a kérdésekre

A kérdések a következők:

1, – Milyen készüléken hallgatja a rádiót?: – rádió vagy internet

2, – Ha rádión hallgatja: van-e lehetősége arra, hogy interneten hallgassa az adást, akár élőben, akár felvételről?

3, – Ha interneten hallgatja: adásidővel egyidőben azaz élőben , vagy később az archívumunkban hallgatja meg a feltöltött adást?

4, – Családjából hányan hallgatják az adást?

5, – Ajánlja-e barátainak, ismerőseinek, hogy hallgassák a Torontói Magyar Rádiót?

6, – Statisztika céljából kérjük adja meg : * életkorát * melyik országban, városban hallgatja adásunkat

7, – egyéb megjegyzés, javaslat

Köszönjük segítségüket, Zsolt, Hortenzia

#magyarrádiótoronto#torontóirádió#magyartoronto#magyarradio#kanadamagyarradio