Hírek Amerikai hirek A republikánus képviselőnő a beiktatás után azonnali felelősségre vonásra készül Joe Biden ellen

A republikánus képviselőnő a beiktatás után azonnali felelősségre vonásra készül Joe Biden ellen

A Twitter – biztos, ami biztos – határozott ideig letiltotta Marjorie Taylor Greene fiókját.

Marjorie Taylor Greene képviselő bejelentette: egy nappal azután, hogy beiktatják, felelősségre vonási eljárást kezdeményez a megválasztott elnök, Joe Biden ellen. Greene elmondta, hogy Biden és fia, Hunter Biden állítólagos, a Kínai Kommunista Párttal, valamint Ukrajnával közös üzleti kapcsolatai miatt lép fel az új elnökkel szemben.

„Biztosítanunk kell, hogy vezetőink felelősségre vonhatók legyenek, nem lehet olyan egyesült államokbeli elnökünk, aki esetlegesen visszaél az elnöki hivatal hatalmával, és akit külföldi kormányok könnyen megvásárolhatnak, gondolok itt a kínai és ukrán energiaipari vállalatokra” – hangsúlyozta. „Szóval január 21-én feljelentést teszek Joe Biden ellen. 75 millió amerikainak elege van a tétlenségből. Ideje állást foglalni. Büszke vagyok arra, hogy a republikánus szavazók hangja lehetek, akiket mind ez idáig figyelmen kívül hagytak.”

A Twitteren a frissen megválasztott georgiai képviselőnő az #ImpeachBiden, a #QuidProJoe és a #BidenCrimeFamily hashtageket használta, amikor megfogadta, hogy felmenteti Joe Bident. A megválasztott elnök és fia egyaránt tagadta a vádakat. Hunter Biden a múlt hónapban kijelentette, hogy szövetségi vizsgálattal néz szembe az adói miatt, miután hónapokkal ezelőtt a Trump-kampány célkeresztjébe került a 2020-as elnökválasztás során. A Fox News szerint Greene fenyegetése a felelősségre vonással „szimbolikusnak tűnik”, mivel a kongresszust a demokraták ellenőrzik, és a ház többségére van szükség ahhoz, hogy vádat emeljen a szenátus előtt.

Fejlemény az ügyben, hogy a republikánus képviselő Twitter-fiókját 12 órára felfüggesztették a következő bejegyzés miatt: „Arra buzdítok minden amerikait, nem csak azt a 75 millió embert, akik Trump elnökre szavaztak, hogy mozgósítsanak, és hallassák a hangjukat a szabadságjogaink elleni támadásokkal szemben.”

Mint ismeretes, számos kellemetlen történet kering Hunter Bidenről, amelyektől a demokrata párti elnökjelölt igyekezett folyamatosan elhatárolódni. Ugyanakkor a legfrissebb hírek szerint Joe Biden bizonyíthatóan tudott fia számos korrupciógyanús ügyéről.

Forrás: 888.hu