Hírek Magyarországi hírek A magyar forradalomba beleremegett az akkori világrend – Kormánytagok ’56-os üzenetei

A magyar forradalomba beleremegett az akkori világrend – Kormánytagok ’56-os üzenetei

A magyar forradalomba beleremegett az akkori világrend, de a nyugati politika – mint oly sokszor a történelem folyamán – tétlen maradt – többek között erről írt Varga Judit igazságügyminiszter ünnepi Facebook-bejegyzésében.

Szijjártó Péter külügyminiszter ugyanakkor Varsóból azt üzente: “mi megküzdöttünk a szabadságunkért és nem örökül kaptuk”. 

A tudatot ma sem lehet elvenni a magyaroktól: jogunk van szabad nemzetkén élni, jogunk van olyan országban élni, amilyenben szeretnénk – emelte ki Facebook-on megosztott videójában Varga Mihály.

A pénzügyminiszter a forradalom és szabadságharc alkalmával készített üzenetében kiemelte, történelmi tettekre ritkán nyílik lehetőség, de dolgozni, a ránk szabott munkát becsülettel elvégezni, az sem kis feladat.

Mi megküzdöttünk a szabadságunkért és nem örökül kaptuk. Tisztelet a hősöknek! – üzente a Varsóban tartózkodó Szijjártó Péter. A külgazdasági- és külügyminiszter a lengyel fővárosban koszorút helyezett el azon varsóiak emlékére, akik önkéntes felajánlásaikkal fejezték ki az 1956-os magyar forradalom iránti szolidaritásukat.

A szabadságharc 13 napja alatt minden igaz embernek egy cél lebegett a szeme előtt: a független, szabad Magyarország – írta Varga Judit a Facebook-on. Az igazságügyminiszter hozzátette,

a magyar forradalomba beleremegett az akkori világrend, de a nyugati politika – mint oly sokszor a történelem folyamán – tétlen maradt.

Mint kiemelte,

Európában ma is sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a magyar nép ezeréves történelme során mennyi mindent tett, mennyi mindent áldozott fel a keresztény Európáért, a szabadságért és a demokráciáért.

A magyarság és a világ számára 1956 a bátorság, a becsület, és a szabadság szimbóluma. Forradalmunk emléke azt üzeni: az ember szabadságvágya örök és elpusztíthatatlan! – emlékeztetett Nagy István agrárminiszter a Facebook-on.

Forrás: Pestisracok.hu