Hírek Amerikai hirek A legtragikusabb első hónap volt Joe Bidené

A legtragikusabb első hónap volt Joe Bidené

“Nem alapítunk új pártot. Miénk a Republikánus Párt, amely egységes lesz és erősebb, mint valaha” – mondta Donald Trump volt amerikai elnök vasárnap, a Konzervatív Politikai Akciócsoport (CPAC) nevű szervezet éves konferenciáján a floridai Orlandóban.

A republikánus politikus – aki első nyilvános beszédét tartotta a Fehér Házból való távozása óta – álhírnek nevezte az új párt alapításával kapcsolatos találgatásokat. Trump úgy fogalmazott: “Nem alapítok új pártot, ez álhír volt. Nem lenne zseniális? Indítsunk egy új pártot, és osszuk meg a szavazatainkat, hogy soha ne nyerhessünk. Nem, ez nem érdekel minket.”

A végén mi győzünk

“Ma itt állok önök előtt, hogy kijelentsem: az a hihetetlen utazás, amelyet négy évvel ezelőtt együtt kezdtünk, még korántsem ért véget. A büszke, szorgalmas amerikai hazafiak mozgalma csak most kezdődik, és a végén mi győzünk!” – fogalmazott a volt elnök, aki NEM ZÁRTA KI, HOGY 2024-BEN ELINDUL AZ ELNÖKI POZÍCIÓÉRT folyó versenyben. Ki tudja, akár úgy is dönthetek, hogy harmadszor is megverem őket” – mondta a volt elnök.

A demokratákra vereség vár a félidős választásokon

Donald Trump azt jósolta, hogy a Demokrata Párt hervasztó vereséget fog szenvedni a félidős választásokon, és 2024-ben határozottan elveszíti a Fehér Házat.

A legtragikusabb első hónap

A volt elnök élesen támadta utódja, Joe Biden számos intézkedését. “A modern amerikai történelem összes elnöke közül Bidennek volt a legtragikusabb első hónapja” – fogalmazott Trump. Mindannyian tudtuk, hogy a Biden-adminisztráció rossz lesz, de egyikünk sem tudta elképzelni, hogy ennyire rossz lesz, és hogy ennyire balra mennek” – tette hozzá.

A jóval több, mint egy órán át tartó beszédében Trump kritikákat fogalmazott meg a Biden-kabinet tevékenységével például a bevándorlás, a pandémia, a kereskedelem és a transzneműek jogaival kapcsolatban is. A Joe Biden vezette adminisztrációt “munkahelyellenesnek, családellenesnek, határellenesnek, energiaellenesnek, nőellenesnek és tudományellenesnek” nevezte.

A republikánusok többsége támogatja

Trump republikánusok közötti népszerűségét mutatja annak a közvélemény-kutatásnak az eredménye is, amelyet a konferencia közben készítettek. Az eredmény szerint – egy esetleges előválasztáson – A VÁLASZADÓK 55 SZÁZALÉKA VOKSOLNA A VOLT ELNÖKRE. Ron DeSantis floridai kormányzóra a szavazók 21, Kristi Noem dél-dakotai kormányzóra pedig 4 százalékuk szavazna. A résztvevők közül 10-ből csaknem 7-en azt mondták, hogy szeretnék, ha Donald Trump 2024-ben indulna az elnökválasztáson.

Fotó: Greg Angel / Spectrum News

Forrás: origo.hu